4 stappen voor een effectief Twitter account

Dated vrijdag 23 december 2011

4 stappen voor een effectief Twitter account

Steeds meer bedrijven geven aan dat ze twitter gebruiken, of gaan gebruiken, voor marketing doeleinden. Terecht, want Twitter geeft bedrijven een veel breder publiek. Wli je als bedrijf echter echt winst halen uit je Twitter inspanningen is de juiste aanpak wel vereist:

Gebruik Twitter naast je overige marketing inspanningen

Zodra je een twitter account hebt aangemaakt is het goed om te overdenken hoe je twitter gaat inzetten t.o.v. je overige marketing uitingen. Gebruik je de twitter account als ondersteuning voor je huidige promotie? Gebruik je het als uiting van de service die je biedt? Is het een manier om in contact te komen met de doelgroep en zo meer richting te geven aan de koers die je vaart? Mogelijk wil je zelfs meerdere accounts opzetten voor verschillende doeleinden.

Bespreek met iederen hoe Twitter ingezet wordt

Met twitter kom je in contact met je doelgroep. In tegenstelling tot veel andere vormen van marketing komen klanten via dit kanaal met je in contact. Waarop op zijn beurt weer een antwoord gewenst is. Deze vragen kunnen niet door een enkel persoon binnen het bedrijf wroden beantwoord. Zorg er dus voor dat iedereen in het bedrijf weet hoe ze om moeten gaan met de vragen die binnen komen op Twitter, en wie waar op reageert. Hier hoort ook het taalgebruik en de houding naar klanten bij.

Bouw een grote groep volgers op

Het is belangrijk een grote groep actieve volgers op te bouwen. Het gaat dus niet alleen om het aantal, maar ook om de kwaliteit van de volgers. Hoe vaak kom je in gesprek met je volgers? Hoe vaak wordt je geretweet? Het opbouwen van een grote kwalitatieve groep volgers vergt tijd. Tijd waarin het bedrijf enthousiast en veel bezig moet zijn met Twitter. Gebruik hierbij Twitter ook om volgers als eerste op de hoogte te brengen van nieuws. Geef het Twitter account meerwaarde.

Richt je op conversie en delen

Als de groep volgers daar is, kan je overgaan tot daadwerkelijke promotie via Twitter. Geef je volgers extra's. Het laatste nieuws of toegang tot aanbiedingen. Dit versterkt de band met de volgers en zorgt veel meer effectieve campagnes. Naarmate de groep groeit, zal ook het succes van de Twitter campagnes vergroten. Tot je op een dag de hele voorraad kan verkopen, of het hele restaurant kan vullen, met een enkele reclamecampagen op Twitter.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power