Linkbuilding met Facebook

Links op Facebook hebben geen link waarde voor Google. Dat betekend dat het niet uitmaakt hoe veel mensen naar je website linken vanuit Facebook, je komt er niet hoger door te staan in Google. Betekend dat dat Facebook niets waard is als je bezig bent met je positie in Google te verbeteren? Integendeel! De meeste links naar je website die je uiteindelijk zult verzamelen komen van je bezoekers zelf, niet door eigen linkbuilding. Maar om je bezoekers zo ver te krijgen dat ze over je schrijven en naar je linken, moeten ze eerst weten dat je bestaat. En omdat inmiddels meer dan 50% van de nederlanders op Facebook zit, is dat een geweldige plek om je website te gaan promoten. Een paar tips:

Maak een fan- of bedrijfspagina

Een fan- of bedrijfspagina is de optie die Facebook biedt voor bedrijven die zichzelf willen promoten op Facebook. Deze pagina kan ge-liked worden door iedereen. Op deze manier kan een beginnen met een fanbase voor je bedrijf of instelling op te bouwen. Post daarna aanbiedingen, nieuws, artikelen, akties en tips op deze Facebook pagina.

Koppel je website aan Facebook met RSS

Je kan Facebook aan je website koppelen met RSS feeds. Zo kan je automatisch het nieuws, nieuwe producten, aanbiedingen en akties laten verschijnen op je Facebook pagina. Dit bespaard je het behouden van zowel je website als je Facebook pagina.

Promoot je Facebook pagina (voor een tijdje)

Op lange termijn is het het waard om je Facebook pagina voor een korte tijd de promoten. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, omdat het in eerste instantie bezoekers weghaald van je eigen website. Als de Facebook pagina echter aan populariteit begint te winnen kan het inzetten om weer verkeer naar je website te leiden. na verloop van tijd wordt Facebook een waardevolle bron van verkeer. Je kan je Facebook pagina promoten door:

Raak niet te veel afgeleid, het gaat om de links

Terwijl je je Facebook pagina opzet kan je makkelijk afgeleid raken. Vergeet niet dat we begonnen zijn met linkbuilding. Dit betekend dat alles wat je op Facebook post een link moet bevatten. Niet omdat de link zelf waarde heeft, maar omdat je fans die over je willen schrijven de links nodig hebben om naar je website te linken in hun nieuws- en weblogartikelen. Daarnaast zorgen de links naar je website voor het verkeer van Facebook naar je website.

Bezoek de website: https://www.facebook.com/

Als je Conversie Analytics gebruikt kan je verkeer vanuit deze bron meten door links te lagen eindigen op #ct-facebook.

Bezoek ook:

Link AdvisorLinkbuilding met social media in het algemeen

De meeste grote social media websites zorgen niet direct voor backlinks. Alhoewel links in Twitter en Facebook kort een boost kunnen geven aan je positie in Google, is het effect niet blijvend. Dit betekend echter niet dat social media niet kunnen bijdragen aan backlink building. Integendeel! De meeste backlinks bij succesvolle website zijn niet gegenereerd door de webbeheerder zelf, maar door enthousiaste bezoekers. Gebruik social media dus actief om je website te promoten. Als je website inderdaad interessant is voor bezoekers zullen na een maand de eerste links op andere websites en blogs verschijnen!


Meer linkbuilding kansen binnen social media
Linkbuilding met FacebookLinkbuilding met Google PlusLinkbuilding met Meetup
Linkbuilding met pearltreesLinkbuilding met PinterestLinkbuilding met Prismatic
Linkbuilding met RedditLinkbuilding met SquidooLinkbuilding met Storify
Linkbuilding met Tumblr
   submit to reddit