Onderzoek: apps waanzinnig effectief als marketing tool

Dated vrijdag 23 december 2011

Tags: marketing, usabilty, ux

Onderzoek: apps waanzinnig effectief als marketing tool

In een recente studie worden de ervaringen die marketeers al langer hadden bevestigd: apps en webapps zijn waanzinnig effectief als marketing tools.

Volgens de onderzoekers kunnen verkopers met apps de problemen oplossien die voortkomen uit de verschuiving van de advertentiemarkt van tv naar mobiel. Door apps te gebruiken kunnen klanten "praten" met het merk, in plaats van andersom. Ook kunnen klanten zelf bepalen hoe veel persoonlijke informatie zij willen afstaan aan het merk.

Dubbel voordeel door apps

“We found a double benefit,” aldus Robert F. Potter, directeur van het Institute for Communication Research van IU Bloomington, Volgens hem ervaren mensen een diepere band met het merk via hun mobiel dan via standaard websites.

Ten eerste vergroor de (web)app de interesse voor het product dat je probeerd te verkopen. Ten tweede veranderd het ook de houding van consument t.o.v. het product. Beide elementen zorgen uiteindelijk voor een stijging in de verkoop van het product.

Potter deed een serie gebruikerstesten om de impact van merkapps te testen op diverse doelgroepen. Hierbij werd ontdekt dat de informatie die in de app of het spel werd aangeboden werd ervaren als persoonlijke informatie, in plaats van informatie van een externe bron zoals bij advertenties.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power