Bier en online marketing, hoe cafe's hoe klanten kunnen binden

Dated donderdag 27 oktober 2011

Bier en online marketing, hoe cafe's hoe klanten kunnen binden

Cafe's zijn eigenlijk één grote reclamezuil. Overal hangen posters van concerten en lokale activiteiten, op de wc's hangen aabiedingen van goedkope vliegtickets en achterop elk viltje staat waarom het geschonken bier het beste bier ter wereld is.

Al deze reclames zijn echter commiceren echter in één richting. Er is informatie, maar geen interactie. Op een enkele SMS aktie na. Nu minstens de helft van de cafe bezoekers een smartphone hebben, kan deze vorm van marketing een stapje hoger.

Stap 1: kom op de mobiel van je klant

De eerste stap van de online marketing is zorgen dat je klanten je website openen. Dit kan door QR codes te gebruiken. De QR code kan op posters, viltjes en flyers. Er moet een aanleiding zijn voor de klant om de QR code te scannen. De belofte van een leuk weetje is waarschijnlijk al genoeg. Een QR code scannen an sich is al leuker dan op een viltje lezen sinds wanneer de brouwer bestaat, dus er is waarschijnlijk weinig overtuigingskracht nodig.

Stap 2: bind je klant

Eenmaal de aandacht van de klant is het belangrijk deze aan je te bieden. De kunst is om deze over te halen zijn telefoonnummer of e-mail achter te laten. In marketing is het altijd geven om te krijgen, dus er moet iets tegen over staan. Dit kan een iets simpels zijn als een mailtje met een link naar de foto's die die avond zijn genomen. Of een coupon voor gratis drankjes voor de 50e inschrijver. Het kost vaak niet meer dan wat fantasie en enkele euro's.

Stap 3: haal de klant terug

Na stap 2 heb je cruciale informatie in handen. Niet alleen het telefoonnummer of e-mail adres heeft waarde. Ook de datum en het tijdstip waarop het is afgegeven heeft waarde, zeker als er die avond iets bijzonders aan de gang was.

Gebruik deze informatie nu om de klant weer terug te lokken. Stuur een SMS of een mail met een link naar een mobile website. Hou de mobile website klein, maar vol beloftes. Als iemand de mobiele site op zijn telefoon kan laten zien aan de barman ontvangt hij/zij een gratis drankje (geldig tot 21:00 uur of voor de eerste 10 bezoekers).

Hebben klanten hun gegevens achter gelaten op een dag dat er live muziek was. Stuur dan 2 dagen voor een nieuwe avond met live muziek een mail of SMS met een link naar een mobiele site speciaal voor die avond. Met informatie over de band, het programma, de toegangskaarten en de locatie.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power