Hoe SMS en een mobile website kunnen samenwerken

Dated dinsdag 1 november 2011

Hoe SMS en een mobile website kunnen samenwerken

SMS is ideaal om snel nog even wat informatie te verzenden. De informatie is niet alleen (bijna) gelijk bij de ontvanger, het trillen of sms-geluid zorgt er ook voor dat de ontvanger het direct leest. Het nadeel is de vorm. Een SMS bestaat uit 140 tekens simpele tekst. Dit beperkt je in de boodschap.

Op een mobile website ben je geheel vrij in de boodschap. Er zit geen beperking op het aantal tekens. Ook kan je vrij gebruik maken afbeeldingen en video. Het nadeel is echter dat het vereist dat degene aan wie de boodschap gericht is aktief op zoek gaat naar de website.

Waar de twee samenkomen

Beide communicatiemiddelen kunnen elkaar uitstekend versterken. De meeste smartphones herkennen tegenwoordig namelijk hyperlinks in SMS-jes. Dit betekend dat je een SMS kan sturen met een kort bericht en een link naar de mobile website met meer informatie.

Handig om bijvoorbeeld een SMS te stuten naar een klant die onderweg is met een link naar het adres of de routebeschrijving. Of een link naar een online handleiding of helppagina voor een klant in paniek.

Mobiele website

Naar alle waarschijnlijkheid heeft u al beschikking over SMS. Mobiele websites zijn echter minder gemeengoed. Gelukkig kan je er kan je deze nu gratis aanmaken.

terugvorigeoverzichtvolgende