Banken en telecomproviders zien steeds meer toepassingen voor mobiel betalen

Dated woensdag 2 november 2011

Banken en telecomproviders zien steeds meer toepassingen voor mobiel betalen

In september 2010 zijn de 6 partijen bekend dat zij onder de werknaam Six Pack een basis zouden gaan leggen voor mobiel betalen in Nederland. De betrokken partijen zijn:

Travik

Inmiddels is onder hun leiding een start gemaakt met het framework Travik. Travik wordt een framework dat mobiel betalen met de NFC chip mogelijk moet maken. De verwachting is dat het framework eind 2012 gereed zal zijn voor gebruik.

De verwachtingen zijn gedurende het project wel bijgesteld. Zo werd er in het begin voornamelijk gericht op het eenvoudig betalen aan de toonbank. Dit zal nog steeds de eerste functionaliteit worden die wordt opgeleverd. Inmiddels is de doelstelling wel verschoven naar een volledige "mobiel betalen ervaring". Hierbij moet ook worden gedacht aan werken met ticketing en couponing. Ook wordt er al nagedacht of de NFC chip ook zou kunnen dienen als OV-chip.

Google Wallet

In Amerika is Google inmiddels ook al geruime tijd bezig met het opzetten van een framework, genaamd Google Wallet. Ook hier gaat het om een samenwerking tussen telecomproviders, banken en verkooppunten om een volledige structuur op te zetten.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power