Per ongeluk in de cloud terecht gekomen

Dated dinsdag 8 november 2011

Per ongeluk in de cloud terecht gekomen

Voor velen klinkt de cloud als een enorm monster. Iets waar grote technische vaardigheden voor zijn vereist. Iets wat alleen is voorbehouden aangrote multinationals. Iets waar je waarschijnlijk mee geconfronteerd wordt als je werkgever besloten heeft dat het bedrijf ook "in de cloud" gaat.

Je zit echter al in de cloud

In cloud is misschien wat minder ver van je bed show dan je had verwacht. In de cloud betekend dat je je gegevens op een server ergens op internet plaatst, in plaats van op je computer. Denk hierbij aan al je mail die bij Hotmail of Gmail hebt staan. Al je foto's op Flickr of op Facebook. Je tweets en je hyves account. Eigenlijk alles waar je zonder internet niet bij kan. En dat is waarschijnlijk inmiddels redelijk wat.

Mobile maakt de voordelen duidelijk

Het probleem met de cloud is dat het inderdaad lange tijd een hype is geweest. Een moeilijk verhaal over kosten, stabiliteit en up-time. De echte van de waarde van de cloud wordt pas duidelijk nu iedereen 3 of 4 "computers" heeft: een pc op het werk, een laptop thuis, een mobiele telefoon en een tablet. Ineens komt de werkelijk kracht van de cloud naar boven: alle gegevens zijn overal beschikbaar. Het telefoonnummer wat je op je pc invoert kan je direct op je mobiel gebruiken. De foto's die je met je telefoon gemaakt hebt, kan je direct op je tablet bekijken. Heerlijk toch?

Zijn deze situaties herkenbaar? Dan zit je inmiddels tot je enkels in de cloud. Maar dan de cloud zoals deze hoort te zijn. Een leuke en eenvoudige manier om ons leven een stukje makkelijk te maken. Dus laat anderen zich maar zorgen maken over stabiliteit en up-time, aan jou zijn de voordelen.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power