2012: het juiste bericht op het juiste moment

Dated zondag 13 november 2011

2012: het juiste bericht op het juiste moment

De afgelopen jaren zijn de jaren geweest van de content. Alles op het internet draait om de inhoud. Vorm en techniek zijn daar aan onderhevig geweest. Onder andere de social media hebben duidelijk laten zien dat de kracht van het internet zit in de communicatie.

Pas op de plaats

Na jaren geinvesteerd te hebben in de inhoud komen we nu op een punt van informatie overvloed. Er komt meer informatie op ons af dan we ooit kunnen verwerken. Hierdoor verwatert het communiceren in het consumeren van informatie.

Wat we nu al zien, en wat zich zeker door zal zetten, is de timing en locatie van berichten. Niet alle inhoud is altijd voor iedereen relevant. Google is al tijden bezig de zoekresulaten aan te passen aan jouw locatie en persoonlijke voorkeuren. Facebook heeft onlangs de manier waarop updates worden weergegven aangepast van de meest recente naar de meest relevante. Google is de concurentie met Twitter aangegaan via Google Plus waarbij de context van informatie centraal staat. Niet alle informatie wordt meer naar iedereen verzonden.

Een gerichte boodschap

Dit fenomeen zal in 2012 op steeds meer plekken zichtbaar worden. Reclamecampagnes zullen worden afgestemd worden op waar en waneer je ergens bent. Om zodoende de boodschap te brengen op het moment dat het het meest waardevol is voor de doelgroep. Dankzij mobile is de techniek nu aanwezig.

Ook websites en mobile websites zullen minder generiek worden. Nu nog is een website gelijk voor alle bezoekers. Ook hier zullen steeds meer locatie, tijdstip en medium een rol gaan spelen. Wederom om het juiste bericht op het juiste moment af te leveren.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power