Gamification, spelenderwijs de omzet verhogen

Dated dinsdag 20 december 2011

Gamification, spelenderwijs de omzet verhogen

Smartphones hebben de aandacht voor gamification weer doen oplaaien. Gamification is een manier van reclame maken, waarbij spelelementen worden gebruikt om de (potentiele) klant meer betrokken te maken of meer te laten komen. Het gaat hierbij dus niet om het verkopen van het spel, of extra's bij het spel. Het spel is slechts een leuk middel om de klant te bewegen richting de daadwerkelijk verkoop.

Gamification en mobile

Alhoewel deze techniek al vrij oud is, beleeft deze een grote opleving. Steeds meer gamifications vinden hun weg naar webapps en mobiele websites. Hierbij wordt ingespeeld op het gedrag van de smartphones en tablet gebruikers. Beide apparaten worden veelal gebruikt als leuk tijdverdrijf. Met een spel wordt ingespeeld op die behoefte en langer de aandacht van de klant vastgehouden.

Een bijkomend voordeel is het gevoel van meerwaarde die het spel aan het product geeft. Door de moeite die in het spel wordt gestopt heeft het product waar de bezoeker naar toe wordt geleid meerwaarde gekregen. Het product wordt gezien als prijs en de bezoeker is sneller geneigt het prodcut aan te schaffen.

Zelf aan de slag

Wilt u weten of gamification voor uw bedrijf of bedrijfstak meerwaarde kan bieden? Stuur ons dan een korte mail naar [email protected] met de volgende gegevens:

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power