5 dingen waar een webapp voor uw bedrijf aan moet voldoen

Dated donderdag 22 december 2011

5 dingen waar een webapp voor uw bedrijf aan moet voldoen

Steeds meer bedrijven zetten webapps op. Om procedures mobile toegankelijk te maken, eenvoudiger contact te krijgen met de klant of als marketing tool. Bedenken hoe de app er uit moet zien en wat deze moeten kunnen is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt. Bij deze 5 tips waar een goede bedrijfswebapp aan moet voldoen.

Gebruik de huidige data en functies

Probeer het bouwen van een compleet losstaande webapp te vermijden. Waar de webapp ook voor wordt gebruikt, het is altijd een aansluiting op bestaande procedures. Dit betekend dat er al procedures, functionaliteiten en data beschikbaar zijn. Maar hier gebruik van. Direct in de webapp of door middel van een koppeling. Dit zorgt er voor dat de webapp een grotere kans van slagen heeft. Zowel bij het bouwen als bij het gebruik.

Ondersteun volledige taken

De kracht van een webapp is dat deze op mobiel beschikbaar is. Dit betekend dat gebruikers de functionaliteiten en informatie uit een webapp kunnen gebruiken, ook als er geen pc in de buurt is. Hou er dus rekening mee dat de gebruiker wellicht niet meer informatie tot zijn beschikking heeft aan aanwezig in de webapp. Alle functionaliteiten en informatie die nodig zijn om de taak te volbrengen waar de webapp voor is opgezet dienen beschikbaar te zijn binnen de webapp. De ontbrekende delen worden anders de bottleneck in het proces.

Maak gebruik van mobile-specifieke eigenschappen

Om te zorgen dat de webapp niet de zoveelste tool wordt die het bedrijf inzet moet het een duidelijke toegevoegde waarde hebben. Maak hiervoor zo veel mogelijk gebruik van mobile specifieke eigenschappen. Denk hierbij aan locatiebepalingen en het gebruik van social media.

Geef het een duidelijke bedrijfseigen look and feel

Of de webapp nu gebruikt wordt voor in- of extern gebruik, het is belangrijk de bedrijfsuitstraling terug te laten komen in de webapp. Deze uitstraling laat zien dat de webapp uit maakt van het gehele bedrijfsproces. Hiermee wekt de webapp vertrouwen en verhoogt het het gebruik van de webapp.

Promotie

Een webapp is slechts zo goed als het gebruik ervan. Zorg voor bekendheid van de webapp. En dat betekend meer dan een enkel nieuwsberichtje. Maak tijd vrij in de 2 maanden na de lancering om aandacht te genereren voor de webapp. Maar hierbij veel gebruik van social media, aangezien deze kanalen de doelgroep ook de mogelijkheden geven feedback terug te geven.

terugvorigeoverzichtvolgende