E-mail opnieuw uitgevonden voor mobiel

Dated donderdag 29 december 2011

E-mail opnieuw uitgevonden voor mobiel

Mobiele aparaten veranderen de manier waarop wij omgaan met e-mail. We hebben 24 uur per dag toegang tot e-mail. Vaak kiezen we er echter voor e-mail niet te behandelen. Dit kan betekenen dat we de mail maar deels lezen of volledig lezen, maar er geen gevolg aan geven.

Hoe we omgaan met e-mail hangt sterk af van wanneer we de mail lezen en waar we zijn als we de mail lezen. Soms is een reactie niet mogelijk doordat er geen toegang is tot de achterliggende informatie of er niet genoeg tijd is een goed antwoord te formuleren. Om om te gaan met deze problemen heeft IBM in een onderzoek een concept voor een nieuwe mailclient gepresenteerd.

Mail in context plaatsen

Het centrale idee in het plan van IBM is om e-mail in context te plaatsen. De mail client opent met een scherm waarin de mail wordt opgedeeld in verschillende categorieeen. Er word duidelijk aangegeven hoe veel mail er al gelezen is, hoe veel mail ongelezen en hoe veel mail nieuw is.

Het tweede scherm lijkt vrij veel op standaard e-mail clients. Ook hier wordt in de details elke bericht in context geplaatst. Een kleine cirkel geeft aan naar hoe veel mensen de mail is gestuurd. Ook toont deze of je de hoofdgeadresseerde was of dat je in de cc of bcc stond.

Over het tweede scherm kan een nieuwe laag worden opgeroepen. In deze laag kunnen acties worden gekoppeld aan een e-mail. Denk hierbij aan akties zoals: terugbellen, nog lezen, uitprinten, opslaan, inplannen, doorsturen en bezoeken. Lijsten met deze akties kunnen in een later stadium worden opgeroepen om af te handelen. Alle akties worden opgeslagen in de cloud, zodat deze beschikbaar zijn vanuit elk platform.

terugvorigeoverzichtvolgende