Evenementen, congressen en mobile websites: 5 afwegingen
Dated donderdag 20 oktober 2011; comments

Een mobile website is voornamelijk handig als je gebruikers wil bereiken die geen pc of laptop binnen bereik hebben. Dit maakt een mobile website voor evenementen, zoals congressen of sportevenementen zo geschikt. 5 redenen om een mobile website te gebruiken tijdens evenementen:

Review: m.wehkamp.nl
Dated donderdag 20 oktober 2011; comments

Onlangs heeft wehkamp zijn mobile website gelanceerd. Een goede zet, aangezien aankopen steeds impulsiever gebeuren; vaak vanaf de bank of onderwerweg. Een voorwaarde voor het succes is wel een intuïtieve webshop. Wij keken in hoeverre dit Wehkamp is gelukt.

Trends 2012: Mobiel internet een van de belangrijkste technologieen
Dated woensdag 19 oktober 2011; comments

Als één van 12 belangrijkste technologieen die Gartner noemt voor 2012 is mobiel internet. De nadruk zal liggen op B2C (business to consumer) en B2E (business to employer).

Veel websites en webapplicaties zullen van desktop interfaces naar mobiele interfaces overgaan. Deopzet met menu's, vensters en en muis gerichte taken zullen worden vervangen door meer mobiel gerichte manieren van navigeren. Voorbeelden hiervan zijn touchscreen met bijbehorende veeg beweging en stembestureing. Daarnaast zal de nadruk meer komen liggen op zoeken. Zowel naar tekst als naar video.

Prikkel je doelgroep: verstop je advertentie
Dated dinsdag 18 oktober 2011; comments

Een advertentie in een blad met een gerichte doelgroep is nog steeds een heel effectieve manier om nieuwe klanten te werven. Het probleem is echter opvallen tussen de andere advertenties. Dit kan door (een deel van) je advertentie te verstoppen.

De mobile website als marketinginstrument
Dated maandag 17 oktober 2011; comments

In onderstaand YouTube filmpje legt Chain Connection uit hoe zij tegen mobile websites kijken. Er wordt daarbij ingegaan op waarom je een mobile website zou moeten nemen, hoe je dat aan zou moeten pakken en wat de mogelijkheden zijn.

De belangrijkste boodschap van dit journaal zit hem vooral in de invalshoek waarvanuit een mobile website moet worden opgezet. Waar veel bedrijven zich voornamelijk richten op de techniek, geven zij aan dat je je beter eerst op het doel kan richten. Voor wie is de website en wat moeten zij er bij kunnen. Ga terug naar het moment dat je je gewone website hebt opgezet en bekijk wat toen de boodschap was die je over wilde brengen. Gebruik dit als uitgangspunt voor de mobile website.


   submit to reddit     
Mobile 24/7 is een online platform van Content Power