HTML 5, de ultieme vervanger voor Flash

Dated dinsdag 6 december 2011

HTML 5, de ultieme vervanger voor Flash

HTML 5 bevat veel nieuwe functies en elementen. Het nadert steeds meer de functionaliteit die Flash al biedt. Maar wat heeft HTML 5 nog meer te bieden? De tijd zal het ons leren.

Voornamelijk voor mobiele apparaten zijn veel voordelen te noemen.

  • Met HTML 5 wordt het eindelijk mogelijk om video af te spelen op websites, zonder daarvoor een plug-in te installeren zoals Flash of SilverLight.
  • De prestaties van HTML 5 zijn stukken beter dan bij het gebruik van Flash. Het wordt daardoor mogelijk om de geavanceerde mogelijkheden op mobiele apparaten te gebruiken. De ondersteuning van Flash op mobiele apparaten is namelijk ver onder peil, en als het uberhaupt is ingebouwd, dan komt dat vaak het batterijgebruik niet ten goede.
  • HTML 5 veel nieuwe elementen zoals het canvas-element om figuren te genereren. Verder is er ook een zogenaamde 2d-api aanwezig waarmee het mogelijk wordt om 2D-animaties te creeĆ«ren.

Zeker op mobiel gebied is HTML superieur aan Flash, omdat het voor de opkomende markt van mobiele apparaten eindelijk mogelijk wordt om websites te bouwen met een "Flash"-uiterlijk.

terugvorigeoverzichtvolgende