Mogelijk geen Windows 8 tablets in 2012

Dated maandag 2 januari 2012

Mogelijk geen Windows 8 tablets in 2012

Windows 8 moet de Windows versie worden waarmee Microsoft de tablet markt gaat overwinnen. De geheel nieuwe metro interface moet het werken op tablets en desktop machines revolutionair veranderen. Microsft is al hard aan het bouwen aan een devoper communitie om genoeg apps te hebben als het systeem wordt gelanceerd. Ervaringen bij Android en Windows Phone hebben geleerd dat het aantal beschikbare apps een graadmeter en een voorwaarde is voor een succesvol platform.

Tijd te kort

Terwijl Mirosoft de communitie aanspoort op tijd de apps gereed te hebben, komt het zelf mogelijk tijd te kort voor het afronden van de nieuwste versie van Windows. Volgens Microsoft zal de eerste beta versie beschikbaar zijn aan het einde van februari. Als we dit punt vergelijken met de ontwikkeling van Windows 7, wordt het voor Microsoft een uitdaging om Windows 8 nog in 2012 op de markt te krijgen. Het koste Microsoft bij Windows 7 10 maanden om van beta naar finale versie te komen.

Dus alleen als de beta van Windows 8 een stuk stabieler is dan die van Windows 7 kan Microsoft nog voor de feestdagen zijn tablets in de schappen hebben liggen. Aangezien Window 8 een geheel nieuw platform is, is het maar de vraag of die stabiliteit bij de beta al aanwezig zal zijn.

terugvorigeoverzichtvolgende