De drie grootste mobile misser voor in 2012

Dated donderdag 5 januari 2012

De drie grootste mobile misser voor in 2012

Apple, Microsoft en Google maken zich op voor een nieuw jaar, met een nieuw gevecht voor marktaandeel op de mobile markt. Dit betekend een jaar innovatie om elkaar de loef af te steken. Innovatie is een proces van vallen en opstaan. Drie grote missers die wij nu al aan zien komen.

Google krijgt Android niet gestandariseerd

Android heeft vorig jaar in een rap tempo de mobile markt veroverd. Eén van de belangrijkste reden hiervoor was de vrijheid die de fabrikanten van smartphones en de telecommaatschappijen hebben om het systeem aan te passen. Die vrijheden zijn dan ook volop gebruikt. Het gevolg was vaak een vermindering in gebruiksvriendelijkheid, minder stabiele systemen en veel ongewenste functies.

Naar de consumenten toe betekend dit een vermindering van het merk Android. Maar de consument lijkt niet de eerste prioriteit van Google te zijn. Google is meer geinteresseerd om Android zo snel mogelijk op zo veel mogelijk toestellen te krijgen. We verwachten dus geen verbetering van Android op dit vlak.

Microsoft mist de desktop - mobiel kans

Microsoft is traditioneel sterk op de desktop markt. Voornamelijk bij zakelijke gebruikers. Met Windows 8 lijkt Microsoft opeens echter de visie compleet naar de consumentgerichte tablet en smartphone markt te hebben bijgesteld. Dit betekend dat het minder aandacht heeft voor een markt waar het eenvoudig marktleider kan blijven en zich gaat bevinden op een markt waar het marktaandeel van Apple en Google moet afsnoepen.

Moet Microsoft de smartphone en tablet markt dan negeren? Zeker niet, aangezien dit ook in 2012 de grootste groeimarkt zal zijn. Microsoft moet echter meer oog hebben voor de zakelijke gebruiker. De zakelijke gebruiker die voor het grootste gedeelte van de dag liever achter de PC werkt. Een docking station voor je mobiel, die er voor zorgt dat je op je mobiel verder kan werken alsof het een PC is, zou een veel betere straegie zijn. Voor het verder werken op je mobiel zelf zou Office 365 verder geoptimaliseerd moeten worden voor mobile.

Apple zet niet door met Siri

In de Verenigde Staten is Siri met groot enthousiasme ontvangen. Siri heeft de mogelijkheid een nieuwe standaard te worden voor spraakbesturing, zoals Google voor zoeken is geworden. Dit betekend echter wel dat Apple Siri zo breedt mogelijk in moet zetten. Dus uitrollen voor de huidige iPhones, iPads en Macs. Dit betekend dat elke Apple gebruiker Siri kan gebruiken en het product van nieuwtje naar standaard groeit. De verwachting is echter dat Apple het enkel meeneemt voor nieuwe producten, zoals de iPhone 5 en iPad 3. Een grote gemiste kans.

terugvorigeoverzichtvolgende