Design and create websites

 

Create and design your own awesome responsive websites. Easy to use design tool to create seo friendly, responive and unique designs.

 

Design and create your website

Mobile website

 

Create a mobile website. We made it so easy, everybody can do it!
 

 

Design your free mobile website

De juiste kleuren voor je website

Dated zondag 1 september 2013

De juiste kleuren voor je website

Juiste kleur voor de doelgroep

Elke kleur roept een bepaalde emotie op. Zo wordt rood geassocieerd met liefde(passie) en agressie. Blauw daarentegen geeft een website een rustige, betrouwbare en zakelijke uitstraling. Ook groen wordt ervaren als een heel kalme rustige kleur. Daarnaast heeft groen ook associaties met milieuvriendelijkheid. Geel is weer een kleur die aandacht eist. Bezoekers van een gele website worden geprikkeld en actiever.

Als je kleuren voor je website selecteert, bedenk dan goed welk beeld je aan je bezoekers over wilt brengen. Heb je een hotel in een rustige omgeving, dan kan een groene website de bezoekers al in de juiste stemming brengen. Met een blauwe website wek je vertrouwen, dus ideaal voor business 2 business sites. Hebben je een site waarbij je vooral op zoek bent naar reacties? Ga dan voor knalgeel!

Mogelijke combinaties

Geen enkele website is opgebouwd uit één kleur. Nadat je de hoofdkleur hebt gekozen moet je enkele kleuren als aanvulling vinden. Je kan hier kiezen voor complementaire kleuren, nabijgelegen kleuren en andere tinten in dezelfde kleur. Complementaire kleuren liggen tegenover elkaar op het kleurenwiel (zie afbeelding). Nabijgelegen kleuren liggen juist naast elkaar op hetzelfde wiel.

Met de keuze voor kleuren kan je je uitstraling naar je bezoekers nog verder verduidelijken. Zo roept het geel van de ANWB op tot aktie en geeft het blauw weer een betrouwbare indruk. Door echter enkel verschillende tinten van dezelfde kleur te nemen versterk je die boodschap. Zo wordt op de website van microsoft het zakelijke enorm benadrukt.

Zelf kiezen van kleuren

Als je eenmaal weet welke kleuren je voor je website gaat gebruiken is het nog een hele klus een mooi pallet van kleuren samen te stellen. Gelukkig zijn er hulpmiddelen. Je kan in onze webdesigner kijken hoe een website er uit ziet in verschillende kleuren. Je kan experimenteren met contrasterende kleuren en kleuren in verschillende tinten. Ook kan je zien hoe de kleuren die je in je hoofd hebt er uit gaan zien als je ze toepast op een website.

Heb je moeite met het kiezen van een goede combinatie van kleuren? Dan kan is die een handige website: http://www.colorcombos.com. Op deze site staan vele kleurencombinaties voorgeselecteerd. Een andere leuke site is http://www.colourlovers.com. Op deze site vind je de kleurencombinaties die zijn gebruikt in bekende schilderijen.

   submit to reddit     

Zou je willen weten hoe je website presteerd?

Waar haken je bezoekers af? Hoe doet je website het per browser of per taal? Hoeveel prettig werkt je website op mobiel of tablet?

Maak een gratis Conversion Rates Analytics account

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power