Website maken of website laten maken

Dated zondag 15 januari 2012

Tags: website

Website maken of website laten maken

Website maken of laten maken, wat is het verschil?

Iedere kleine ondernemer die een website wil, loopt tegen een dilema aan: hoe pak ik dit aan. Door een website door een webdesigner te laten ontwerpen ben je verzekerd van een uniek ontwerp en kwaliteit. Een website laten maken door een webdesigner kan echter aardig in de kosten lopen.

Door zelf je website te maken bespaar je deze kosten. Het vereist echter veel technische kennis en tijd. De vraag is of je die tijd niet beter aan je core business kan besteden.

Webdesigner

Het inhuren van een webdesigner heeft alleen zin als je deze goed kunt aansturen. Alhoewel webdesigners vaak prachtige ontwerpen maken, kunnen zij geen gedachten lezen. Wat moet de website kunnen? Welke uitstraling moet hij hebben? De webdesigner kent zijn vak, maar niet jouw bedrijf of doelgroep. Als je dit niet helder kunt uitleggen, krijgt je dus nooit waar voor je geld.

Daarnaast betaal je veel voor een uniek ontwerp, maar is dit ook echt nodig? Als je in de creatieve sector zit, moet dit van de website afspatten. Echter, in de consultancy moet de website vooral betrouwbaarheid en professionaliteit uitstralen. Hoeveel het ontwerp lijkt op andere ontwerpen is dan van veel minder belang.

Zelf maken

Er zijn tegenwoording veel pakketten beschikbaar waarmee je een website relatief eenvoudig kunt maken. Relatief eenvoudig betekent echter nog steeds een behoorlijke hoeveelheid werk. Ongemerkt gaan er toch al snel een paar weken zitten in het echt goed krijgen van de website.

Een grotere valkuil is echter het perfectioneren van de website. Het ontwerp moet ook helemaal Google-vriendelijk worden gemaakt, wilt u daar gevonden worden. En wat u mooi vind, kan heel goed voor je bezoekers totaal onduidelijk zijn. En als je bezoekers de contact- of bestelknop niet kunnen vinden...

Tussenoplossing

Er zijn tegenwoordig ook tussenoplossingen beschikbaar. Hierbij kies je uit een vaste selectie van templates. Door deze je eigen kleuren te geven en te voorzien van de mogelijkheden die jij op je website nodig hebt creƫer je toch een unieke oplossing. Zo ben je noch de kosten, noch de tijd kwijt.

Na een paar jaar met zo'n website gewerkt te hebben, kun je alsnog een webdesigner inschakelen. Alleen nu met genoeg kennis om deze juist aan te sturen!

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power