Is de iPad een PC?

Dated maandag 16 januari 2012

Zowel de producenten van desktopapplicaties als webdelevopers houden zich al lange tijd bezig met de vraag: is de iPad een pc? Mat andere woorden: gaan we ook ontwikkelen voor iPads en andere tablets?

In eerste instantie zijn er, vooral voor applicaties, genoeg redenen te bedenken om nog niet te gaan ontwikkelen voor de iPad. Niet alleen moet de code worden geschreven in een anderomgeving, ook veel usability en interface keuzes moeten opnieuw worden gemaakt. Voor webdevelopers geld dit in mindere mate, maar ook hier is het enthousiasme nog ver te zoeken.

Statistieken iPad spreken boekdelen

Als we echter kijken naar de onderstaande grafiek moeten we de positie van de iPad nog maar eens heroverwegen:

Terwijl het marktaandeel van alle pc's en laptops al lange tijd aan het dalen is, is die van de iPad sinds de lancering geexplodeerd. En zeker met de huidige trend van Bring Youre Own Device, waarbij werknemers steeds vaker eigen apparatuur zoals tablets op kantoor gebruiken, is de noodzaak om ook daar op aanwezig te zijn alleen maar groter geworden.

Het is dus tijd voor een heroverweging in welke categorie we de tablets plaatsen.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power