Facebook "Like" krijgt meerdere varianten

Dated woensdag 25 januari 2012

Tags: social media

Facebook

The facebook Like knop is ongekend populair. Toch moest zelfs Facebook toegeven dat de "Like" knop ook zijn beperkingen kent. Alleen kunnen zeggen dat je iets leuk vind beperkt je tot een vrij beprekt vocabulair. Om deze rede geeft Facebook nu ontwikkelaars de vrijheid om eigen likes te bedenken.

Symnatiek is terug

Deze aanpassing betekend dat de Facebook knoppen nu gebruik kunnen worden om precieser uit te drukken wat we als bezoeker precies vinden. Zo kan een webwinkel knoppen toevoegen met "dit wil ik" en "dit heb ik". Ook kan er bijvoorbeeld worden aangegeven wat je precies hebt gedaan met datgene wat je o de pagina zag. Denk hierbij aan "gezien", "gelezen", "beluisterd", "bekeken", "gekocht" of "aangevraagd".

Deze aanpassing heeft niet alleen gevolgen voor je eigen Facebook pagina. Ook kunnen website eigenaren nu veel preciezer zien wat bezoekers van de website vinden. Een heleboel likes is leuk, maar wat vinden je bezoekers nu leuk. Is het grappig? Willen je bezoekers het hebben? Is de inhoud van de website aan te bevelen? Deze verschillen kunnen nu bezoekers veel beter doorgeven, door de juiste knop te gebruiken.

terugvorigeoverzichtvolgende