Nieuwe app store concureert met zowel Apples App Store als Android Market

Dated zaterdag 7 december 2013

Nieuwe app store concureert met zowel Apples App Store als Android Market

HTML 5 geeft ontwikkelaars een platform waarin ontwikkeld kan worden voor alle mobiele toestellen. Een kritiek blijft echter dat de app dan niet beschikbaar is in een app store, met bijbehorend verdien model.

Open App market brengt daar verandering in. De Open App Market is een app store voor HTML 5 webapps. Hiermee is het beschikbaar op- en voor alle smartphones. De Open App Market werkt op vergelijkbare manier is de al bestaande app stores. Er zijn zowel bestaande als betaalde apps beschikbaar.

HTML 5 to the max

De Open App Market biedt niet alleen een nieuw kanaal voor webapps. Het laad ook zien wat er allemaal mogelijk is met HTML 5. In het gebruik vergeet je al vrij snel dat je te maken hebt met een webapp. Alles voelt en ziet er uit als een native app. De bediening is eenvoudig en intuitief. De snelheid van de webapp doet niet onder voor die van de Apple App Store.

Daarnaast kan je de webapps ook echt installeren. Dat wil zeggen dat een snelkoppeling op je telefoon wordt geplaatst. Misschien niet technisch hetzelfde, maar in de praktijk merk je het verschil niet.

Aanbod

Het aanbod in deze market zal zich nog niet meten aan die van de grote app stores. Dat betekend echter niet dat het het verkennen niet waard is. Er zijn zowel apps te vinden van de grote platformen zoals Facebook en Youtube, als kleine spelltejes en gimmicks.

De Open App Market is zeker het aanbevelen waard. Het geeft je in ieder geval op elk platform een dubbele kans voor het vinden van de juiste app. Geen native app beschikbaar? Dan gewoon een webapp!

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power