Hoe je een top 10 positie krijgt in Google

Dated zondag 12 januari 2014

Hoe je een top 10 positie krijgt in Google

In de afgelopen maanden heeft Google enorme aanpassingen gemaakt in de manier waarop het de posities van websites bepaald. Veel van de techieken en manieren om hoog in Google te komen zijn niet meer relevant of gewijzigd. Het is nu eerlijker, ook naar kleinere partijen, dus iedereen kan weer meedoen. Het is dus tijd voor een update over wat wel en wat niet werkt om hoog in Google te komen.

De code van je website optimaliseren

Je HTML code optimaliseren voor zoekmachines is nog steeds relevant. Maar het is lang niet meer zo relevant als veel webontwikkelaars je willen laten geloven. Natuurlijk is de basis nog steed daar en noodzakelijk. Maar als je een standaard template gebruikt voor Joomla, Wordpress of Drupal dit je waarschijnlijk al goed. En elke redelijke webontwikkelaar krijgt het voor een op maat gemaakt website de eerste ook keer ook wel goed.

Zodra de basis staat, kan je verder kijken naar andere zaken. Verdere aanpassingen aan de HTML zelf helpen je waarschijnlijk niet veel verder met hoger komen in Google. Het gaat niet langer op de techniek, het gaat nu om de content.

Zorg voor de juiste tekst op je website

Kwaliteitstekst en content marketing waren de thema's in 2013 als het ging om scoren in Google. Maar wat is kwaliteitstekst? Moet je journalistiek hebben gestudeerd om dit te schrijven? De meningen lopen misschien uit een, maar als je de volgende tips volgt schrijf je in ieder geval de teksten waar Google dol op is:

  1. Het meest belangrijke is originaliteit. Tekst kopieƫren van andere website doet niets voor jouw website. Google herkent deze duplicaten en negeerd de pagina's die je gemaakt hebt met knippen en plakken. Schrijf dus je eigen teksten!

  2. Schrijf een aparte pagina voor elke vraag of probleem waar je een oplossing voor kan bieden. Door voor elke vraag een losse pagina te schrijven verhoog je de kans om op die vraag hoog te scoren in Google.

  3. Verwerk de vraag of het probleem in de titel van de pagina. Google verschuift van een zoekmachine die zich richt op zoekopdrachten met een enkel woord naar een zoekmachine die antwoorden kan geven op volledige vragen. Door de vraag die je klanten of bezoekers intypen in Google te verwerken in de titel, krijg je een toppositie op die vraag in een mum van tijd!

  4. Zorg dat je artikelen of productpagina's enige lente hebben. Een lange pagina heeft meer waarde dan een korte krabbel. Pagina's van 2000 woorden of meer zijn perfect.

Linkbuilding (verkrijgen van links naar je website) is veranderd

De links naar je website gebruiken om de waarde van je website te bepalen was een techniek die Google vanaf de start zo veel beter maakte dan andere zoekmachines. Deze techniek zal altijd een onderdeel blijven van de manier waarop Google websites waardeerd. Toch zitten hier de grootste wijzigen in van de laatste tijd.

Google let minder op het aantal links naar je website. Kwaliteit en context wordt steeds belangrijker. Ten eerste moeten links nu komen van echte, gewaardeerde websites. Links vanaf schimmige website zijn niet alleen maar waardeloos geworden, Google is zelfs begonnen met het straffen van website waarbij link zijn gekocht in plaats van "eerlijk" verkregen.

Het tweede belangrijke kenmerk van een goede link is de tekst in de link naar je website. Je kan een pagina hebben waar de tekst "goed artikel" in zijn geheel niet op voorkomt en toch hoog scoren op de zoekterm "goed artikel" simpelweg omdat er genoeg links naar die pagina zijn met de tekst "goed artikel" er in. Dus als je invloed hebt op de tekst in een artikel, denk dan goed over de woorden die je daar in terug wil laten komen.

Het nieuwste onderdeel wat Google meeneemt in zijn waarderen in context. Niet alleen de tekst in de link, maar de gehele tekst van de pagina waar de link op staat gaat meetellen. Dit maakt het meer dan ooit belangrijk om links te krijgen van relevante websites. Programma's zoals Linkbuilding Adviser kunnen je helpen met het vinden van websites die relevant zijn voor de onderwerpen die belangrijk zijn voor jou om hoog in te scoren in Google.

Deze nieuwe focus van Google op context is de grootste verschuiving die Google die voortkomt uit de aanpassingen die Google heeft gemaakt. Hierdoor zijn veel, veelal kunstmatige techinieken, om boven in Google te komen irrelevant of zelfs schadelijk. Maar als je uitkijkt met wat je doet (als het te goed klinkt om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook) en je bent oprecht in je linkbuiling kan je waarschijnlijk resultaten berijken die je nooit voor mogelijk hield.

 

terugvorigeoverzicht