Hoe maak ik mijn website populair?

Dated donderdag 5 december 2013

Tags: seo

Hoe maak ik mijn website populair?

Iedereen met een website ziet graag honderden bezoekers per dag langskomen. Je hebt immers de website niet gemaakt om er zelf naar te kijken, je wil bezocht worden en succesvol zijn. Maar hoe doe je dat? Huur je SEO experts in? Spendeer je uren per dag aan social media? Koop je advertenties in bij Google Adwords of op andere plekken? Iedereen die kent heeft hier waarschijnlijk wel een menig over, maar je zal toch zelf moeten uitvinden wat werkt voor jou. Probeer elke optie en controleer de resultaten. Ga alleen door met dagene wat resultaten opleverd. Ga hiermee door to je precies weet waar jij met jouw website and snelst en/of goedkoopst succes mee boekt.

Je kan het vergelijken met het hebben van een appelboom. Zodra de eerste appels te voorschijn komen houdt je elke appel goed in de gaten. Appels met rotte plekken, of appels die niet verder groeien, haal je uit de boom. Zo komt er ruimte in de boom voor de overige appels. Ook krijgen de appels per stuk meer voedingsstoffen door van de boom. Zo eindig je met een boom vol met grote, sappige appels. Hetzelfde geldt voor een website. Van te voren is het onmogelijk om te voorspellen wat gaat werken. Maar door aandacht te besteden aan alle marketing aktiviteiten die je onderneemt, en te stoppen met datgene wat niet werkt, gaat op het laatst alle tijd en geld naar inspanningen die het meest resultaat opleveren voor jouw website.

Weet wat werkt

Je dient te weten wat werkt. Hiervoor zal je elke inspanning moeten meten. Wat je wilt weten is:

  1. Hoe veel meer bezoekers krijg ik na elke SEO aanpassing op mijn website?
  2. Hoe veel mensen lezen mijn tweets en klikken op de links?
  3. Hoe veel mensen klikken op mijn advertenties, en welke advertenties werken?
  4. Enz.

Controleer dit wekelijks, soms wel dagelijks.  Bedenk voor je aan SEO, een nieuw social media kanaal of iets anders begint wat je er hoopt uit te halen. Vergelijk daarna de resultaten met datgene waar je hoopte. Besluit dan welke van de inspanningen het meest waard lijkt om mee door te gaan.

Bezoekers zijn het beginpunt, in conversie zitten de resultaten

Je plaatst een advertentie en honderden bezoekers bezoeken je website. Maar slechts enkele worden ook echt klanten. En terwijl slechts enkele bezoekers binnen komen via social media, kopen ze bijna allemaal wel iets. Dit is slechts een voorbeeld om aan te geven hoe belangrijk conversie is. Om te weten hoe effectief een bepaald kanaal is. Je dient iet alleen te weten hoe veel bezoekers binnen komen via een bepaald kanaal, je moet weten hoe veel klant worden of inschrijven voor je nieuwsbrief (afhankelijk van je doel). Je wilt weten waarvandaan die grote, sappige appels komen!

Een honderddelig zwitsers zakmes, of een simpel effectief programma

Meesten van ons (ja wij ook) gebruiken Google Analytics voor het bijhouden van de statistieken. En er is bijna niets wat Google Analytics je niet kan vertellen. Dat is goed nieuws voor SEO experts, maar slecht nieuws voor de rest van ons. Want omdat Google Analytics zo veel kan, duurt het weken het echt onder de knie te krijgen. Je hebt eigenlijk een programma nodig wat je direct antwoord geeft op bovenstaande vragen. Conversie Analytics doet precies dat. Na de installatie (kopiƫer / plak een stukje javascriptcode) zie je direct de resultaten per kanaal, type apparaat, enz. Dit geeft starters en de gemiddelde website eigenaar eindelijk een handvat om echt te groeien!

terugvorigeoverzichtvolgende