Checklist voor mobile marketing

Dated zondag 13 november 2011

Checklist voor mobile marketing

Mobile marketing is sterk in opkomst. Zowel grote marketingbureau's als de slager om de hoek omarmen de combinatie van SMS, mobiele websites, QR-codes en social media. Het is snel, goedkoop en bewezen meer effectief. Toch kan je met mobile marketing plan de plank volledig misslaan. Vandaar deze checklist:

Stel een doel

Als je niet weet wa je precies uit de campagne wil halen, is er niets om je keuzes tegen af te wegen. Wees je bewust van wat je verwacht: alleen naambekendheid of gelijk ook meer omzet?

Ken je doelgroep

in mobile marketing heb je een keuze uit vele technieken. Welke techniek je inzet hangt af van de doelgroep. Zijn deze aanwezig op social media? Hoeveel uit de doelgroep hebben een smartphone? Communiceren zij liever via SMS of e-mail?

Combineer de juiste technieken

Een QR-code wordt eigenlijk alleen gebruikt in combinatie met een smartphone. Zorg dus dat deze verwijst naar een mobiele website. Hetzelfde geld voor SMS, maar ook steeds meer voor social media.

Geven en nemen

Reclame draait allemaal om geven en nemen. Geef de klant een beetje om zo een relatie op te bouwen. Door een betere relatie met meer klanten zal uiteindelijk de omzet groeien. Wees dus niet bang om te investeren. Geef kortingen, of kleine gratis dingen, zonder direct iets terug te verwachten. Vertrouw er op dat je er op de lange termijn beter uit komt.

Maak delen leuk

Eén nieuwe klant is goed, honderd nieuwe klanten is beter. Zorg dat het leuk voor je doelgroep om de inhoud van je bericht te delen. Geef extra kortingen aan mensen die jouw boodschap delen via social media of mail. Maak de inhoud van de campagne zo leuk of grappig dat iedereen het aan elkaar wil laten zien.

terugvorigeoverzichtvolgende