Linkbuilding: het vinden van de juiste websites

Dated maandag 9 januari 2012

Linkbuilding: het vinden van de juiste websites

Een van de belangrijkste maatstaven voor Google om te bepalen hoe goed een website scoort is het tellen van het aantal links naar een website. Daarom is linkbuilding, zorgen dat er op andere websites links staan naar jou website, zo belangrijk. Dit kan door links uit te ruitlen met een andere website, genoemd worden als partner, als gastblogger op een andere website schrijven of reacties achter te laten bij nieuws- en blogartikelen. De grote vraag is echter, waar vind je de websites waarop je mogelijk een link achter kan laten. Gelukkig is vaak dat deel van het werk al voor je gedaan:

Zoek naar lijsten

De eerste optie ligt nog al voor de hand. Google naar kant en klare lijsten. Heb je een website over koken, Google je naar "lijst met receptenwebsites". Het is dan even zoeken, maar in de eerste 50 resultaten staan altijd wel 4 a 5 van deze lijsten. Als er op een lijst 10 websites staan, heb je je eerste 50 websites binnen.

Zoek naar top x lijsten

De opties is een variant op de vorige optie. In Nederland zijn we gek op top x lijsten. Denk maar aan de top 2000 aller tijden. Dus voor een website over koken zoeken we ditmaal naar "top receptenwebsites". Voor nederlandstalige website werkt deze aanpak vaak nog beter dan zoeken naar lijsten. Voor engelstalige websites werkt het zoeken naar lijsten vaak beter.

Twitter

Het twitter netwerk van iemand die bekend is in de branche is in principe ook een lijst. Als je iemand vind die regelmatig over een onderwerp twittert waar jij ook meer bekendheid in zoekt, kan het dus een goudmijn zijn om de followers van dit account eens te bekijken. Grote kans dat hier een goede lijst van twitteraccounts tussen zit die verbonden zijn aan de websites die jij zoekt.

terugvorigeoverzichtvolgende