De grootste voordelen van HTML 5 voor je website

Dated vrijdag 6 januari 2012

De grootste voordelen van HTML 5 voor je website

HTML 5 is voornamelijk bekend om de gave nieuwe truukjes die je er mee kan doen. Leuk voor de programeur op de zolderkamer, maar wat betekend HTML 5 voor de gevestigde websites?

Sneller

HTML 5 heeft een hele hoop nieuwe features. Veel van deze features zijn op diverse website al aanwezig. Opgebouwd uit jQuery, afbeeldingen, Flash en Java. Alhoewel de meeste van deze oplossingen prima werken, vragen ze wel relatief veel van de server en browser. Dezelfde features in HTML 5 maken gebruik van de technieken in de browser die zijn geoptimaliseerd voor die taak.

Het loont dus de moeite om te kijken of er bepaalde functionaliteiten binnen uw bestaande website kunnen worden vervangen door HTML 5 tags. Zeker nu Google de snelheid van e pagina mee neemt in de ranking.

Slimmere formulieren

De conversie op een website is bij altijd afhankelijk van de gebruiksvriendelijkheid van de website. En in de meeste gevallen zijn formulieren de minst gebruiksvriendelijke onderdelen. Met HTML 5 is veel gedaan om de grootste ergenissen te verhelpen. Er zijn formuliervelden en subtypes bijkomen om de interactie tussen de website te verbeteren. Denk aan het eenvoudiger uploaden van bestanden en een e-mail veld die op mobiele apparaten het juiste toetsenbord selecteerd.

Als het succes van de website bepaald wordt door de verkoop van artikelen of het aantal inschrijven is het de moeite waard om te kijken of de formulieren in het bestel/inschrijfproces verbeterd kunnen worden.

Eenvoudigere en nettere opmaak

De opmaak van de website combineert eigenlijk de vorige twee punten. Ten eerste is de opmaak vaak een van de meest heftige onderdelen van de website om te laden, door de vele afbeeldingen. Met HTML 5 kunnen een hoop van die afbeeldingen, zoals afgeronde hoeken, vervangen worden door CSS 3 code.

Ook is de opmaak van de website een belangrijk onderdeel voor de gebruiksvriendelijkheid. Door consistente opmaak wordt de website prettiger om door te navigeren en wek deze meer vertrouwen. Door meer onderdelen consistent op te maken door middel van HTML 5 tags en CSS 3 kunt u dit eenvoudig bereiken. Zo kunt u bepaalde effecten voor meerdere onderdelen in de website toepassen. Dit geeft de website binnen korte tijd een stuk meer samenhang.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power