Wat we van Google kunnen verwachten in 2012

Dated maandag 2 januari 2012

Wat we van Google kunnen verwachten in 2012

Een Android tablet gericht op zakelijk gebruik

Eric Schmidt gaf onlangs in een interview aan dat Google van plan is met een kwalitatief hoogstaande tablet te komen in de komende 6 maanden. De strategie van Google, om zich te als software leverancier te mengen op de hardware markt, kennen we nog van de Nexus. Google heeft toen de standaard gezet voor Android smartphones. Dit heeft de hele industrie toen een boost gegeven en geresulteerd in een exposie van Android smartphones.

De bestaande Android tablets hebben nog geen echte deuk kunnen slaan in het marktaandeel van de iPad. De komst van Android 4.0, Ice Cream Sandwich, zou daar verandering in kunnen brengen. De grootste uitdaging ligt er nu ontwikkelaars enthousisast te krijgen om ook Android apps te gaan schrijven, die optimaal gebruik maken van het grotere scherm van de tablets. Daar op volgend moet het enthousiasme komen voor bedrijven en instellingen om interne apps te ontwikkelen, zoals nu al gebeurd voor de iPad.

Meer mogelijkheden voor Google plus Pages

Tegen alle verwachtingen in heeft Google met Google plus een positie in het social media landschap weten te veroveren. Google Pages, waarop bedrijven en merken zichzelf kunnen presenteren, zijn echter nog een loze bijzaak. Een social media netwerk met miljoenen gebruikers trekt vanzelf de aandacht van bedrijven. Deze zullen er aanwezig zijn, goedschiks of kwaadschiks.

Met een Google Page waar bedrijven zichzelf op de juiste manier kunnen presenteren en aktief in contact kunnen komen met de doelgroep kan Google deze wens vervullen. Doet Google dit niet, of niet voldoende, zullen deze bedrijven andere manieren op het netwerk vinden om contacten te vinden. Manieren die misschien minder wenselijk zijn. Aandacht voor Google Pages is dus de enige manier voor Google om bedrijven te sturen in correct gebruik van het netwerk.

Chromebooks worden op een andere manier aan de man gebracht

Chromebooks zijn nog geen denderend succes geworden. Alhoewel de meeste analysten het project al hebben afgeschreven, heeft Google dit nog niet. Chromebooks zijn net als Android een onderdeel van Googles strategie om meer direct contact te hebben met eindgebruikers.

Chromebooks zijn niet aangeslagen bij het bedrijfsleven. Voor onderwijs kunnen ze echter nog wel interessant zijn. Als Google de aanschaf verlaagt en het update systeem verbeterd passen ze in het lage kosten beleid dat veel instellingen hanteren. Verwacht dus nieuwe campagnes van Google op dit gebied in het nieuwe jaar.

terugvorigeoverzichtvolgende