Waarom Microsoft de winnaar wordt van 2012

Dated maandag 2 januari 2012

Waarom Microsoft de winnaar wordt van 2012

Apple's magie is tanende

Apple heeft Microsoft ingehaald als meest waardevolle technologiebedrijf. iPhones en iPads zijn de standaard geworden voor de concurenten om zich aan te meten. En nu de desktop dood is verklaard en mobiel de toekomst is, staat niets Apple meer in de weg om permanent de positie van Microsoft over te namen.

Maar klopt dit beeld, wat afgelopen jaar vaak geschetst is, wel? Macs hebben minder dan 10% van de desktop markt, waar Microsoft met 86% nog nog steeds de dominante speler is. Mobiel zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden, maar Microsoft heeft hier nog steeds een stevige basis.

Daarnaast verliest Apple op het gebied van de smartphones ook snel terrein aan Android. De gesloten structuur van Apples iStore begint het bedrijf parten te spelen. In een recent onderzoek bleek dan ook dat Android populairder is geworden als mobiel OS dan iOS van Apple.

De juiste zetten van Microsoft

Terwijl Apple nog na geniet van de successen van de iPhone en iPad heeft Microsoft niet stilgezeten. Een van de betere keuzes van Microsoft van het afgelopen jaar is de aankoop geweest van Skype. Steeds minder mensen gebruiken een vaste lijn. Ook is overal ter wereld een roep om open internet op mobiel, waardoor providers voip diensten als Skype niet meer kunnen blokkeren. Skype zou dus wel eens de nieuwe standaard voor telefoneren kunnen worden.

Een ander succes van Microsoft is de Kinect. Hiermee heeft Microsoft zijn positie op de gamemarkt verder versterkt. De markt voor games is inmiddels groter dan Hollywood. Dit betekend dat Microsoft zijn naam en diensten bekend kan maken bij een grenzeloos grote doelgroep. Microsofts grootste concurenten op het moment hebben op dit moment geen enkele stappen gemaakt richten deze markt. Enkel Facebook zou kunnen worden genoemd als concurerend platform waarbij spellen een onderdeel van de strategie uitmaken.

Met Windows 8 neemt Microsoft een enorme gok. Maar met de opkomende smartphone en tablet markt heeft Microsoft weinig keuze. Door de samenwerkin met Nokia voor het gelijk ogende Windows Phone zijn een basis kunnen worden gelegd. Door het OS revolutionair op te zetten in plaats van een kopie van Android en iOS zou Microsoft een nieuwe standaard in handen kunnen hebben. 2012 zal leren of de live tiles van Microsoft ook daadwerkelijk de vernieuwing is waar het publiek op zat te wachten.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power