Blog

2 3 4 5 6 7 8
Google: toon mobiele websites binnen 1 seconde
Dated dinsdag 20 augustus 2013; comments

Een seconde.     Zo lang als je net hebt gedaan over het lezen de eerste zin, zo snel wil Google een mobiele website binnen hebben.

Onlangs heeft Google zijn niewe richtlijnen voor mobiele websites uitgegeven. Hierin wordt geadviceerd mobiele website binnen één seconden te laden. Het gaat hierbij om het zogeheten "above the fold" gedeelte. Het gedeelte van de mobilee website dat direct zichtbaar is op het scherm. Het deel van de mobiele website wat onder het scherm valt kan er langer over doen om te laden.

Waarom en wanneer een mobiele website / webapp
Dated zondag 18 augustus 2013; comments

Er wordt steed meer gesproken over mobiele websites. Hierdoor krijgen ook steeds meer bedrijven het gevoel dat ze hier iets mee moeten doen. Maar wanneer doe je er nu verstandig aan een mobiele website te nemen en wanneer is het gewoon weggegooid geld.

Opnieuw aanvaring Google en Microsoft over YouTube
Dated vrijdag 16 augustus 2013; comments

Voor Microsoft is het essentiëel dat alle grote apps vertegenwoordigd zijn op het Windows Phone platform. Facebook, Twitter en natuurlijk YouTube. Toen het Microsoft echter te lang duurde voor Google de app had ontwikkeld heeft het zelf een app voor YouTube gelanceerd. Niet lang er na blokkeerde Google de YouTube video's naar de app, onder de claim dat Microsoft de gebruikersvoorwaarden schond. Sindsdien zouden beide partijen gezamenlijk aan een nieuwe app werken.

Moet Google over op webapps?
Dated vrijdag 16 augustus 2013; comments

De App Store en de Google Play Store hebben inmiddels de magische grens van 50 miljard downloads bereikt. Niet geheel verbazingwekkend als je bedenkt dat er inmiddels meer dan 1.000.000 apps bescihkbaar zijn in de stores.

Je website aanmelden bij Google Analytics
Dated donderdag 15 augustus 2013; comments

Google Analytics is een van de meest gebruikte statistiekprogramma's vandaag de dag. Een statistiekprogramma meet het aantal bezoekers op je website. Google Analytics is zo populair omdat het gratis en toch zeer uitgebreid is. Het geeft je inzicht in:

terug