Waarom en wanneer een mobiele website / webapp

Dated zondag 18 augustus 2013

Tags: mobiele website, webapp

Waarom en wanneer een mobiele website / webapp

Er wordt steed meer gesproken over mobiele websites. Hierdoor krijgen ook steeds meer bedrijven het gevoel dat ze hier iets mee moeten doen. Maar wanneer doe je er nu verstandig aan een mobiele website te nemen en wanneer is het gewoon weggegooid geld.

Waarom een mobiele website: mobiele bezoekers

Steeds meer mensen gaan het internet op via smartphones en tablets. Waar dit in het begin nog slechts ging om het snel even opzoeken van informatie, worden mobiele bezoekers ook steeds actiever. Reageren op fora, inschrijven en zelfs winkelen via mobiel nemen in een rap tempo toe.

De grote vraag is natuurlijk; geldt dit ook voor jouw doelgroep? Heb je te maken met een vrij jonge doelgroep is dit hoogstwaarschijnlijk het geval. Een kort onderzoek bij je doelgroep kan geen kwaad. De dagen dat bijvoorbeeld ouderen niets van deze nieuwe technologieën moesten hebben lijken achter ons.

Waarom een mobiele website: klanten onderweg

Een tweede belangrijke reden om een mobiele website te nemen is de wijziging in het gebruik van het internet. De opkomst van het internet alleen al heeft er voor gezorgd dat we altijd beschikbaar zijn. De opkomst van smartphones betekend dat we nu ook overal beschikbaar zijn. Met andere woorden, bezoekers van je website zitten steeds minder vaak achter hun laptop of pc als ze de website bezoeken. Een mobiele website is dan de enige manier om informatie nog steeds goed beschikbaar te houden.

Wanneer een mobiele website: Google Analytics

Voor de tweede vraag, wanneer begin ik aan een mobiele website, kan je het best eerst kijken in Google Analytics. Hier kan je eenvoudig zien hoe veel procent van je bezoeker de website bezoekt via een mobiel apparaat. Je kan dit vinden bij:

  1. Log in op Google Analytics
  2. Klik in het linkermenu bij Doelgroep op Mobiel
  3. Klik op Overzicht
  4. Op de pagina die dan verschijnt zie je hoeveel bezoekers de website openen via:
    • desktop
    • mobile
    • tablet

Wanneer een mobiele website: Social Media

Ben je actief op social media, zoals Facebook of Twitter, dan is het ook een goed idee om een mobiele website te hebben. Meer dan 50% van de gebruikers van social media lezen hun berichten via hun telefoon. Als je een link plaatst naar je website in één van je berichten komen waarschijn de meeste bezoekers via mobiel. Deze wil je dan wel een leesbare website presenteren.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power