Moet Google over op webapps?

Dated vrijdag 16 augustus 2013

Tags: seo, webapp

Moet Google over op webapps?

De App Store en de Google Play Store hebben inmiddels de magische grens van 50 miljard downloads bereikt. Niet geheel verbazingwekkend als je bedenkt dat er inmiddels meer dan 1.000.000 apps bescihkbaar zijn in de stores.

"There is an app for that"

De magische woorden waarmee Steve Jobs indertijd de App Store aan prees. Om aan te geven dat in de App Store uiteindelijk overal een app voor zou zijn. Steve heeft gelijk gekregen. Meer dan gelijk. Zo gelijk zelfs dat de kreet inmiddels "There are over a thousand apps for that" zou moeten zijn.

Zoeken en vinden van apps

En daar komt dan gelijk ook het probleem om de hoek kijken. Hoe vind je de juiste app? En dat is ook waar beide app stores in falen. Het vinden van de juiste app lijkt nog steeds enkel te werken op basis van aanbevelen van vrienden. Buiten de app store om dus. De app stores zelf lijken niet in staat een afdoende zoekfunctie te bieden.

Is een native app store voor Android de juiste oplossing?

Dat dit hele probleem voorkomt bij Android is op zijn minst opvallend. Android komt immers uit de koker van werelds grootste zoekmachine. Waarom wordt er geen gebruik gemaakt van deze techniek? Omdat de zoekmachine gebaseerd is op het doorzoeken van een web van pagina's i.p.v. een verzameling losse apps.

Als Google met Android langzaam de kant zou opsturen van webapps zou het weer gebruikZowel t kunnen maken van de meest elementaire functie van het web: links. Het wordt weer eenvoudig kwestie van linken vanuit de ene webapp naar de andere. En de webapp met de meeste links is wederom het meest populair. Hiermee is het principe van "aanbevolen door de meeste vrienden" weer terug gebracht in de Play Store.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power