Al je producten, diensten en contactinformatie op één visitekaartje

Dated zaterdag 15 oktober 2011

Al je producten, diensten en contactinformatie op één visitekaartje

Een visitekaartje een formaat dat het handig mee te nemen en uit te delen maakt. Dat handige formaat betekent echter  wel dat je je qua informatie zeer beperkt bent. Het visitekaartje is een handige herinnering aan een gesprek, maar de details over wie je bent en wat je biedt zijn niet meer terug te vinden.

Maak een mini mobile website

Je hebt waarschijnlijk ook al een website. De kloof tussen de website (veel informatie) en het visitikaartje (enkel contactgegevens) is erg groot. Daarnaast kan het visitekaartje overal mee naar toe, de website niet. Tenminste tot er smartphones kwamen. Internet is nu overal beschikbaar. Het enige wat nodig is, is een mobile website die dichter bij het visitekaartje ligt dan de bedrijfswebsite en makkelijker in gebruik is op telefoons.

stel de mobile website samen

Let er op dat je je beperkt tot de juiste informatie. Idealiter geef je precies de informatie die de ander nodig heeft om te beslissen weer contact op te nemen, bijvoorbeeld:

Hou de teksten in elke pagina kort, niemand leest lange teksten op zijn mobiel.

Koppel de mobile website aan het visitekaartje met QR

De persoon die je visitekaartje heeft ontvangen moet zich er nu alleen nog van bewust worden dat er een mobiel visitekaartje is met meer informatie. Om dit te bereiken zou je op je visitekaartje de QR code kunnen plaatsen:

maak een QR-code voor je site

Als iemand nu de QR-code van je visitekaartje scant opent gelijk de mobile website die je gemaakt hebt.

Folders, evenementen en campagnes

Het gebruik op een visitekaartje is slechts een van de toepassingen waarbij je de informatie op papier kan verlengen online. Je kan je brochure uitbreiden door online extra foto-albums te tonen. Bij evenementen kan een een QR-code op de uitnodiging zetten die toegang geeft tot het programma en achtergrondinformatie over de sprekers. Of een reclamefolder uitbreiden met online productinformatie over de aanbiedingen.

De enige limitatie nu nog is je fantasie.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power