SEO: links onder weblog plaatsen, zinvol of niet?

Dated donderdag 1 juli 2021

SEO: links onder weblog plaatsen, zinvol of niet?

Een veelgebruikte strategie voor linkbuilding is het plaatsen van links in commentaar onder weblogs. Is dit echter zinvol?

Eigenlijk niet ...

Deze strategie is de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. En zoals Newton als zei: waar actie is, is reactie. Dus ook de algorithmes van Google (en andere zoekmachines) worden hier op aangepast. Met als resultaat dat het plaatsen van links steeds minder SEO waarde opleverd.

Aan de andere kant is er een groeiende focus vanuit Google om met realtime resulaten te komen. Informatie uit sociale netwerken, zoals Twitter, is hiervoor cruciaal. Actief zijn op sociale netwerken zou hierdoor wel eens een effectievere SEO strategie kunnen zijn.

... tenzij je oprecht mee doet in de discussie

Zolang je snel wilt scoren en SEO ziet als truukje is het plaatsen van backlinks via commentaar onder weblogs niet zo zinvol meer. Ben je echter op zoek naar een meer lange termijn strategie is het schrijven van commentaren onder weblogs wel aan te bevelen. Schrijf je inhoudelijk kwalitatieve reacties bouw je een reputatie op. Je lift hierdoor mee op de communitie van een gerelateerde weblog. Door daadwerkelijk iets toe te voegen aan de discussie krijgen de links die je plaatst in je commentaar meerwaarde. Je valt op bij zowel de lezers als de schrijver van de weblog. Naarmate zij vaker de links vaker volgen groeit de reputatie van je eigen website. Zowel de schrijver als de lezers zullen zelf links gaan plaatsen naar je website, welke inmiddels gezien wordt als een waardevolle bron van informatie. Tegen deze organische linkbuilding kan geen enkele SEO truuk op.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power