Native apps versus mobiele sites is als Lego versus Playmobil

Dated zondag 9 oktober 2011

Native apps versus mobiele sites is als Lego versus Playmobil

Mozilla's 'Developer Evangelist', Christian Heilmann, gaf tijdens zijn keynote speach op de WebApps confertentie een verassende analogie voor de strijd tussen webapps en native apps. Hij vergeleek deze twee met de oude rivalen Playmobil en Lego:

"Het doet me denken aan Playmobil vs Lego", zegt Christian. "Als een kind was dit een belangrijke keuze. Sommige kinderen hadden leuke auto's van Playmobil die je kon laten vallen zonder dat ze stuk gingen en schepen die echt bleven drijven. Mijn Lego auto's verloren onderdelen en de schepen gingen altijd kopje onder. Echter, toen ik wilde mijn schip om wilde bouwen in een vliegtuig, kon ik dat doen. Terwijl de Playmobil kinderen hun ouders lastig moesten vallen om ook een ??vliegtuig van Playmobil te krijgen. Ik denk dat dit was deels wat mij tot ontwikkelaar heeft gemaakt, in plaats van een koper ".

Dus het is het verschil tussen iets bouwen van componenten (Web apps) en met iets wat al voor u is gemaakt (native apps) die slechts een enkel doel dienen. "Native apps dienen dat ene doel zeer goed", zegt Christian. "Maar dan wanneer de omgeving verandert, of de vraag veranderd, dan moet je de app opnieuw schrijven of laten bouwen. Met Web-technologie, hoeft dat niet meer".

Lees het hele interview met Christian Heilmann

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power