Review: m.wehkamp.nl

Dated donderdag 20 oktober 2011

Review: m.wehkamp.nl

Onlangs heeft wehkamp zijn mobile website gelanceerd. Een goede zet, aangezien aankopen steeds impulsiever gebeuren; vaak vanaf de bank of onderwerweg. Een voorwaarde voor het succes is wel een intuïtieve webshop. Wij keken in hoeverre dit Wehkamp is gelukt.

Focus

Het eerste wat opvalt is dat Wehkamp gelijk overgaat naar de kern van de zaak: de catalogus. De slideshow aan de bovenkant is bescheiden en drukt niet het menu uit het scherm. Dit sluit goed aan bij de mobiele doelgroep die wil handelen, niet lezen. Het prettige is dat deze "getting things done" mentaliteit overal in de website terugkomt. Het maakt het shoppen snel, makkelijk en eenvoudig.

Ook maakt de combinatie van teksten en iconen het navigeren eenvoudig. Je gaat snel iconen herkennen waarna je meer visueel dan op tekst door de site navigeert.

Alles draait om de producten

De producten worden netjes onder elkaar getoond. Een afbeelding, de naam en de prijs: meer niet. Ook hier weer aansluiting bij de mobiele beleving, die voornamelijk visueel is gericht. De afbeeldingen krijgen ook genoeg ruimte waardoor het geheel ruim oogt, ondanks het kleine scherm. Alle informatie uit de desktop versie van de site staat ook in de mobiele versie. De informatie is eenvoudig te vinden, maar geeft bijna nooit te volle of drukke schermen.

Bestellen

Bij het bestellen komt het grootste probleem voor een mobiele webshop tevoorschijn. Een bestelling plaatsen met een account werkt prima. Alleen account aanmaken via een telefoon wordt een stuk lastiger. Het formulier is te lang en te priegelig. Het zou prettig zijn als je op dit punt een e-mail adres achter kon laten en op die manier de bestelling op kan slaan. Via een link in een mail zou je dan vanaf een pc of laptop de bestelling af kunnen ronden.

Ook zou het wel prettig zijn als je vanuit het bestelproces weer een stap terug kan doen. Nu is enkel de link terug naar de hoofdpagina aanwezig.

Eindconclusie

Er kan nog gewerkt woden aan de uitstraling. De opmaak komt op sommige punten wat rommelig over. Zo geeft de terug knop de indruk dat deze er op het laatste moment is ingeplakt.

Maar al met al is de mobiele versie van wehkamp goed geslaagd. Er is geen restyling gedaan van de desktop versie, maar het hele concept is opnieuw uitgedacht. Als gevolghiervan is het winkelen is eenvoudig en intuïtief. In die zin zeker een voorbeeld voor andere webwinkels die mobiel willen gaan.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power