Facebook wordt synoniem voor mobiel internet, Google heeft het nakijken

Dated zaterdag 22 oktober 2011

Facebook wordt synoniem voor mobiel internet, Google heeft het nakijken

Mobiel internet is booming, zeker bij sociale netwerken. Ruim 90% van het internet verkeer wordt gebruikt voor sociale contacten. De meeste social networks zijn daar op in gesprongen en leveren dezelfde ervaring (of beter) op mobiel. Facebook bleef echter achter: het gebruik er op mobiel was altijd omslachtig en hinderlijk.

Meer dan een inhaalslag

De oplossing is eenvoudig: ontwikkel voor elk platform een gebruiksvriendelijke app en je loopt zo weer in op de concurrentie. Facebook heeft zag de achterstand echter als een kans en besloot dat het niet langer achter de feiten aan zou lopen. Facebook werd een mobiel bedrijf en zou de leidend worden op mobiel gebied. Dit betekend dat Facebook niet alleen de achterstand met twitter aan moest gaan; het opende ook een nieuw front. De slag met Google om mobiel internet in het algemeen.

Googelen wordt Facebooken

Lange tijd was de blauwe e van Internet Explorer synoniem voor internet. Daarna werd Googelen een synoniem voor zoeken op internet. En nu moet Facebooken synoniem worden voor internet op je mobiel.

Facebook heeft niet alleen een nieuwe webapp neergezet. Tegelijk lanceerde het een nieuw ontwikkelplatform om eenvoudig webapps en spellen te maken. Deze webapps kunnen dan eenvoudig worden gepuliceerd en gedeeld via Facebook.

Webapps zijn niet nieuw en hun toegang is niet gelimiteerd tot Facebook. Door ontwikkelaars aan zich te binden en hen een publiek aan te bieden van meer dan 350 miljoen Facebook gebruikers zal dit in de praktijk echter ander lijken. Zowel de ontwikkelaars als de gebruikers zullen zich tot Facebook wenden voor mobiele apps.

Met webapps komt ook webcontent. Of het nu in de vorm is van nieuws, blogs of spellen. Al deze content wordt op beschikbaar via Facebook. Dus waarom nog Googelen als je het aangeboden krijgt op je Facebook pagina?

Het is nu tijd voor Google om met de tegenaanval te komen. Doen zij dat niet zien zij het rennen van een verloren race, zoals Bing al jaren vecht tegen Google, eens van de andere kant.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power