3 relaties tussen mobile websites en online marketing

Dated dinsdag 25 oktober 2011

3 relaties tussen mobile websites en online marketing

Social media (>50%)

Social media wordt meer gelezen op mobiele apparaten dan op desktops of op laptops. Elke keer dat u een twitter of facebook bericht plaatst met een link er in, is dus kans dus groter dat deze wordt geopend op een mobiel dan op een desktop.

Controleren in Google Analytics. Zoek enkele links die u via social media heeft gedeeld op. Vind er een op die goed leesbaar is en een die eigenlijk niet prettig opent op een mobiel. Vergelijk nu de bounce rate van beide pagina's. U zult waarschijnlijk een significant verschil aantreffen.

Google (>30%)

Ruim 30% van alle zoekopdrachten worden uitgevoerd op mobiele apparaten. Websites die afhakelijke zijn van bezoekers uit Google doen er goed aan websites ook geschikt te maken voor mobiele apparaten.

Het belangrijkste bij het optimaliseren is de snelheid waarmee het antwoord op de zoekvraag kan worden gevonden. De eerste stap is natuurlijk het terug brengen van de laadtijd van de website. Maar belangrijker nog is de presentatie. Hoe snel zie ik op de mobiele site het antwoord op mijn zoekopdracht? Moet je verder klikken, inzoomen of heel veel scrollen is de pagina nog niet geschikt voor mobiele zoekopdrachten.

E-mail en nieuwsbrieven (>10%)

Nieuwsbrieven zijn altijd een krachtig marketing instrument geweest. Dit zal het waarschijnlijk altijd blijven, mits er van af nu rekening wordt gehouden met mobiele apparaten. In januari 2011 opende 9% zijn mail op zijn mobiele telefoon. Dit was een verdubbeling ten opzichte van een half jaar ervoor. De ruim 10% in het kopje van deze paragraaf is dus waarschijnlijk nog een voorzichtige schatting.

Deze trend dwingt marketeers niet alleen kritisch te kijken naar de links in de nieuwsbrieven (openen ze leesbaar op mobiel). Er moet ook gekeken worden naar de nieuwsbrief zelf. Hoe ziet deze er uit op mobiel. Wordt deze goed weergegeven en nodigt deze uit tot verder lezen?

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power