Meer winst te halen met AdSense op mobiel

Dated woensdag 26 oktober 2011

Meer winst te halen met AdSense op mobiel

Mobiel internet is snel groeiende en dus een nieuwe markt om te verkennen. Google heeft zelfs al losse AdSense programma's voor mobiel en indexeert mobile websites los van reguliere websites. Maar dit zijn niet de enige redenen om eens wat beter naar mobiel te kijken voor inkomsten.

Mobiel zoeken

De cijfers verschillen van studie tot studie, maar 10 tot 20% van de zoekopdrachten gebeuren via mobiel. En het mobiele deel van de zoekopdrachten blijft in een rap tempo groeien. Geschat wordt dat binnen 2 jaar het percentage zoekopdrachten via mobiel dicht tegen de 50% aan zo zittten.

Mobiel adverteren kost minder

De kosten voor mobiel adverteren is significant lager. Gemiddeld is de kost per klik 60% lager dan voor desktop advertenties. Wel verschillen deze cijfers van land tot land. In landen waar mobiel internet al wat volwassener is, zoals in de Verenigde Staten, zijn de kosten voor mobiel adverteren inmiddels hoger dan voor desktop adverteren.

De CTR (click through rate) is hoger op mobiel

Er wordt bij mobiel meer op advertenties geklikt dan bij desktop sites. De CTR is gemiddeld bij mobiel 2,7 keer zo hoog als bij desktop. Het verschilt per sector en kan oplopen tot 5 keer zo hoog.

CTR rates mobiel adverteren

Conversie

Voor conversie is het succesverhaal echter minder groot. De conversie geeft aan hoeveel procent van de bezoekers die op een advertentie klikken ook overgaan tot bestellen. De conversie op mobiel is gemiddeld slechts 14% van de conversie op desktop is.

Alhoewel dit mobiel adverteren minder interresant maakt heeft dit geen invloed op de inkomsten uit AdSense. Daarnaast kan de conversie van de advertenties fors worden verhoogd door de website waar de advertentie naar verwijst te optimaliseren voor mobiel.

Bron: Econsultancy

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power