5 mobiele uitdagingen voor marketing

Dated maandag 31 oktober 2011

5 mobiele uitdagingen voor marketing

1 Verbind social media en mobiel

De afgelopen 2 jaar hebben is er veel aandacht geweest voor social media marketing. Steeds meer bedrijven zijn aanwezig op Twitter, Facebook en LinkedIn. Social media wordt echter steeds meer op mobiel gelezen. Dit betekend dat marketing hun mobiele online presence moeten verbinden aan hun social media inspanningen.

2 Fragmentatie

Mobiel kan een hoop betekenen. Moet een een campagne gericht worden op smartphones of op tablets. Wat is het mobiele OS van de toekomst: iOS, Android, Windows Phone of een ander. Mobiele marketing campagnes moeten een manier vinden om zo veel mogelijk platformen aanwezig te zijn, zonder dat de kosten uit de pas lopen met de resultaten.

3 Context is key

Het voordeel van mobiel is dat een bezoeker in een bepaalde context kan worden geplaatst. Zo is het mogelijk de positie van de mobiele bezoeker te gebruiken om een boodschap op maat te leveren. Ook QR codes kunnen helpen met het bepalen van de context. Komt de bezoeker via een advertentie in een blad of via een poster op een evenement. De setting waarin een bezoeker zich bevind, alsmede de belofte die hem naar de campagne hebben gelokt bepalen de uiteindelijke boodschap.

4 Opnieuw verzamelen

Nieuwe kansen betekenen een nieuwe doelgroep. De contactlijsten van oude campagnes, zowel online als offline, gebruiken voor mobile is niet altijd even effectief. De boodschap, de frequentie en het medium is anders. Dit betekend dat bestaande contacten geen aansluiting meer vinden, terwijl anderen voor het eerst aansluiten.

Ook de gegevens die verzameld worden verschillen. Voor mobile worden gegevens als mobiel telefoonnummer, locatie en frequentie bezoeken belangrijk.

5 Mobile binnen het bedrijf

In de afgelopen 2 jaar is het duidelijk geworden dat social media niet alleen maar een speeltje kan zijn van de marketing afdeling. Iedereen in het bedrijf dient te weten wat er speelt en hoe om te gaan met de aandacht en communicatie (on)mogelijkheden die het met zich meebrengt.

Hetzelfde geld voor mobiel. Met een smartphone is bellen of twitteren een makkelijker manier van communiceren dan e-mailen. Ook betekenen kantooruren steeds minder voor smartphone gebruikers. Deze instelling en de bijbehorende verwachtingen dienen duidelijk te zijn voor alle betrokken afdelingen.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power