Google Goggles: online marketing is creatief zijn

Dated donderdag 3 november 2011

Google Goggles: online marketing is creatief zijn

Google Goggles

Google Goggles is een dienst/app van Google waarmee je informatie kan vinden over datgene wat je om je heen ziet. Met de app neem je een foto van iets waar je informatie over wilt hebben. Bijvoorbeeld een monument, kunstwerk of een zelfs een stuk tekst. Google vergelijkt deze foto met de afbeeldingen die Google kent toont relevante websites voor meer informatie.

QR codes

QR codes zijn een andere vorm van beeldherkenning. QR codes zijn zwart-wit geblokte codes waarin het adres van een website is verborgen. Door de camera van je telefoon te richten op de deze QR code opent automatisch de website. QR codes worden dan ook steeds vaker gebruikt om advertenties in bladen te koppelen aan een aktie op internet.

1 %2B 1 = 3

Google Goggles is een mooi stukje techniek, maar commerciƫel niet interessant. QR codes daarintegen hebben hun commerciƫle waarde bewezen, maar verdienen niet echt de schoonheidsprijs. Door beide technieken te combineren ontstaat er echter ineens een estetisch mooie oplossing om reclame te maken. En dat is nu precies wat er in winkelcentra in de UK gebeurd. Gehele reclameposters werken als QR code. Door simpelweg een foto te maken van de poster ga je direct naar de campagewebsite:

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power