British Airways succesvol met SMS + Mobile strategie

Dated maandag 7 november 2011

British Airways succesvol met SMS + Mobile strategie

British Airways hebben hoog ingezet op mobiel. Ze combineren SMS en een mobile website om de reizigers continu te informeren. In de SMS wordt een korte vermelding gegeven, bijvoorbeelde de vertraging van een vlucht. De SMS eindigt in een link naar de mobile website. Op de website kan meer inforrmatie worden gevonden of vervolgstappen worden ondernomen.

Een scala aan mogelijkheden

Eenmaal de techniek opgezet heeft British Airways er voor gekozen deze zo breed mogelijk in te zetten. Enkele voorbeelden waarvoor de SMS en mobile combinatie voor wordt gebruikt:

Veel gebruikt

Het systeem is inmiddels al geruime tijd actief en wordt intensief gebruikt. Zo werden bij de vulkaanuitbarsting in IJsland alleen al 180.000 SMS waarschuwingen verstuurd.

British Airways heeft hiermee een grote slag gemaakt in de service naar klanten en iegen personeel. In de chaos op vliegvelden is altijd behoefte aan actuele informaties en een mogelijkheid om op basis van die informatie beslissingen te nemen. De vraag is dan ook niet of, maar wanneer andere reisorganisaties deze techniek adopteren.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power