Firefox voor Android

Dated zondag 13 november 2011

Firefox voor Android

Firefox voor Android is inmiddels bij versie 9. In deze versie komt Firefox steeds dichterbij de browsing ervaring die het al jaren biedt voor desktop gebruikers.

Eén van de verbeteringen die Mozilla door heeft gevoerd is het maken van bladwijzers. Gebruikers kunnen nu vanuit Firefox eenvoudig een bladwijzer toevoegen aan het home-scherm van Android. Een volgens Mozilla grote verbering is het master password systeem. Dit systeem versleuteld alle opgelsagen wachtwoorden, wat de veiligheid enkel ten goede kan komen.

Add-ons

Een grote kracht van Firefox is altijd de hoeveelheid add-ons geweest die beschikbaar zijn voor het systeem. Gelukkig groeit het aantal add-ons voor de Android versie nu ook in een rap tempo. Op het moment van schrijven zijn er al zo'n 160 add-ons beschikbaar.

Tabs en sync

Een andere functionaliteit waar Firefox ooit furore mee maakte was het tabbed browsing. Deze functionaliteit, die inmiddels door alle browsers is overgenomen, is nu ook volledig beschikbaar voor de Android versie.

De sync functie, die je het mogelijk maakt je bladwijzers op te slaan in de cloud, is nu ook aanwezig in de Android versie. Dit betekent dat je een bladwijzer kan maken op je desktop, welke dan automatisch beschikbaar wordt op je telefoon.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power