Betalen met persoonsgegevens verliest aan populariteit

Dated zondag 13 november 2011

Betalen met persoonsgegevens verliest aan populariteit

Veel reclamecampnes zijn gebaseerd op het verzamelen van persoonsgegevens. In ruil voor je e-mail adres of telefoonnummer krijg je iets gratis, of heb je kans iets te winnen. De persoonsgegevens worden dan gebruikt in latere campagnes, bijvoorbeeld bij nieuwsbrieven.

Deze manier van reclame voeren is vrij lucratief. Alleen al in de Verenigde Staten worden er jaarlijks voor 2 miljard dollar verhandeld tussen partijen in persoonsgegevens.

Personal information management

De populariteit kent echter een keerzijde. Consumenten raken het zat continu te moeten "betalen" met hun persoonsgegevens. Alhoewel dit soort reclamecampagnes nu steeds zeer effectief zijn, is er wel een daling in het aantal reacties zichtbaar.

Het is nu zaak de consument beheer te geven over zijn eigen gegevens. Door middel van Personal information management (PIM) hebben klanten ten alle tijden controle over hun gegevens. Wat er wordt gedeeld, welke informatie bekend is en welke middelen van communicatie gewenst zijn.

Relatiebeheer

Door de klant beheer te geven over zijn persoonsgegevens is de klant ook in beheer over de relatie. Dit betekend dat een klant niet enkel overtuigt moet worden om de eerste keer zijn gegevens af te staan, maar ook zijn gegevens te laten staan. Dit betekend dat er meer energie gestoken moet worden in relatiebeheer. In eerste opzicht lijken dit extra kosten te zijn. Echter op de lange termijn is de aandacht gespendeerd aan bestaande klanten meer waard dan aan het binnenhalen van nieuwe klanten. Op startups na, verdient immers bijna elk bedrijf het meest aan zijn bestaande klanten.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power