Hoe een mobiele website een persoonlijke website kan zijn

Dated zondag 4 december 2011

Hoe een mobiele website een persoonlijke website kan zijn

ESPN is één van de grootste sportwebsites in de Verenigde Staten. De website voorziet fans in het hele land met nieuws, uitslagen en updates over alle grote sporten. De omvang van de doelgroep het grote aantal sporten dat verslagen wordt, zorgt voor enorme uitdagingen voor de website. Zo dient de website op zo veel mogelijk platformen beschikbaar te zijn om de fans overal en ten alle tijden van informatie te voorzien. Tegelijkertijd dient de website er voor te waken dat de fans niet overladen worden met informatie en om die reden afhaken.

Personalisatie

De eerste stap de ESPN heeft gezet om beider problemen te tackelen is personalisatie. Geef gebruikers een account en creëer een profiel rondom deze persoon. Wat zijn zijn interesses? Welke sporten volgt deze bezoeker en wat zijn zijn/haar favoriete bezoekers. Door elk stukje informatie gelijk om te zetten in een aangepaste website is de drempel voor bezoekers om het profiel in te vullen ineens heel laag. Als het invullen van je favoriete team betekend dat de uitslagen voortaan op de homepage staan als jij deze bezoekt is het geen marketing meer, maar gemak.

Als deze informatie over de bezoekers kan weer gebruikt worden om de focus van de website te verbeteren. Welke sporten verdienen meer of minder aandacht? Moet er meer focus liggen op opinie of op uitslagen?

Onderscheid in platformen

Een belangrijk onderdeel van het opstellen van het profiel is het vastleggen van de platformen die de bezoeker gebruikt. Bezoeket hij de website op een laptop, een mobiel of via een widget in Facebook. Deze informatie is vitaal bij het contact zoeken met de bezoeker. Een bezoeker die de website bezoekt via een mobiel dient ook een nieuwsbrief te ontvangen die geod leesbaar is op mobiel. Een bezoeker die de website wolgt via een Facebook widget kan beter via Facebook worden aangesproken dan via Facebook dan via een nieuwsbrief.

Filter de inhoud

Eenmaal een volledig profiel kan de inhoud op de bezoeker worden aangepast. Dit kan aan de passieve kant: de inhoud van de website wordt afgestemd met het profiel. Maar ook aan de actieve kant door nieuwbrieven en andere communicatie enkel te vullen met voor de bezoeker relevante informatie. Door de inhoud van de website en andere communicatie af te stemmen op de bezoeker krijgt de informatie pas echt waarde. En dat hebben ze bij ESPN duidelijk goed verwerkt.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power