Silverlight: afgelopen of doorstart?

Dated maandag 5 december 2011

Silverlight: afgelopen of doorstart?

Ooit bracht Microsoft Silverlight naar buiten als de grote vervanger voor Flash. Silverlight zou een meer open technologie worden die tevens beter aansluit bij de producten van Microsoft. Alhoewel Silverlight op diverse plekken voet aan de grond heeft gekregen is het nooit het succes geworden waar Microsoft op hoopte.

Nu Microsoft met Windows 8 volledig op web(apps) wil gaan richten is de ondergaan van Silverlight pijnlijker duidelijk dan ooit. Microsoft kiest openlijk voor HTML 5 ten favoure van Silverlight. Zelf Microsofts eigen Saas oplossing gaan over HTML 5.

Toch is het niet geheel over met Silverlight. Silverlight heeft alsnog een plekje gekregen in Windows 8. Sterker nog: Microsoft heeft de release van versie 5 aangekondigt. De beta is al verschenen, maar presteerde belabberd op de testomgevingen van Windows 8. Dit heeft veel ontwikkelaars opnieuw aan het twijfelen gebracht of Silverlight ooit echt en volledig naar Windows 8 wordt overgebracht. Het is tijd voor Microsoft om kleur te bekennen: geef Silverlight een goede ondersteuning in toekomstige projecten of trek de stekker er uit.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power