Boeken kopen onderweg: Bruna gaat mobiel

Dated dinsdag 6 december 2011

Boeken kopen onderweg: Bruna gaat mobiel

Alle geruime tijd heeft Bruna een webwinke. Sinds kort is deze echter ook goed mobiel bereikbaar op m.bruna.nl. Voor ons een reden om eens te kijken hoe het online kopen van boeken bevalt.

Review m.bruna.nl

Het eerste wat opvalt bij de openingspagina is de rust. De structuur van de website is in één oogopslag duidelijk. De opzet is duidelijk gericht op de mobiele gebruiker, die taakgerichter is dan de gemiddelde  bezoeker. De website verspilt geen tijd en laat je zoeken naar boeken en bestellen.

De rode kleur van Bruna is gebruikt voor belangrijke actieve elementen en trekt daarmee op de juiste manier de aandacht.

Zoeken gaat super, bestellen gaat goed

Het bestellen werkt goed, maar er zijn nog wel kleine winsten te halen. Zo is het even priegelen om meerdere exemplaren van hetzelfde boek te bestellen. Makkelijker was het geweest als de het veld leeg werd gehaald als je er voor het eerst op klikte.

Ook staat het de kortingsknop onlogisch boven de bestelknop. Als er niet ver genoeg doorgescrolld wordt kan deze worden verward met de knop om de bestelling te plaatsen. De kortingsknop gebruiken zonder kortingscode in te vullen geeft echter een onbegrijpelijke foutmelding.

Afgezien van deze punten werkt het bestellen geod en is de informatie overzichtelijk. Dit wekt het vertrouwen dat nodig is om bezoekers over te halen online te bestellen.

Online kopen, online consumeren

Steeds meer aankopen gebeuren mobiel. Bruna stapt hiermee op tijd in een snel groeiende markt. De vraag is of Bruna als boekhandel niet meer uit deze markt kan halen? De mobiele ervaring houdt nu op bij het bestellen van het boek. Het daadwerkelijk plezier van de aankoop komt pas als het boek thuis afgeleverd wordt.

De vraag is hoe veel bezoekers de mobiele website van Bruna bezoeken uit een directe behoefte te lezen. En of Bruna hier niet op in kan springen door online artikelen te verkopen voor een laag bedrag. Op die manier wordt niet alleen het verkoopkanaal, maar ook de ervaring die Bruna met haar producten wil bieden online gebracht.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power