Email aanpassen voor mobile minstens zo belangrijk

Dated woensdag 7 december 2011

Email aanpassen voor mobile minstens zo belangrijk

Terwijl bij het ontwerpen van websites tegenwoordig altijd wel rekening wordt gehouden met mobiele apparaten, blijft de nieuwsbrief nog altijd in zijn huidige vorm. Dit terwijl de verplaatsing van PC naar mobile bij mail nog sneller gaat dan bij het web.

Webmail nog altijd het grootst

Webmail is nog altijd de meest populaire manier op e-mail te lezen met 44%. Mail wordt door 33% van de gebruikers gelezen door middel van mail programma's op de pc en 23% via mail clients op mobiel. Terwijl webmail en de pc al langere tijd een daling inzetten, groeit mail op mobiel explosief. Het percentage mailberichten dat gelezen werd op verdubbelde ruim in een jaar tijd.

Grote afbeeldingen

De grootste problemen met huidige nieuwsbrieven zijn de afbeeldingen. Nieuwsbrieven werden traditioneel bekeken op pc's, met betrouwbare en snelle internet verbindingen. Mobieltjes moeten het echter hebben van het 3G netwerk, wat het ophalen van grote afbeelding bezwaarlijk maakt. Ook zijn de nieuwsbrieven vaak te groot voor de schermen van smartphones. Met als gevolg dat de ontvanger gedurende het lezen continu van links naar rechts moet scrollen.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power