De 8 belangrijkste mobiele trends van 2012

Dated dinsdag 20 december 2011

De 8 belangrijkste mobiele trends van 2012

2012 lijkt het jaar van mobiel te gaan worden. Dit betekend een omslag voor zowel consumenten als bedrijven. Hierbij de 8 belangrijkste trends om in 2012 rekening mee te houden:

1. meer smartphones dan "gewone" mobieltjes

In 2012 zullen er meer smartphones worden verkocht dan traditionele mobieltjes. Communicatie zal daarmee verschuiven van bellen en sms naar whatsapp en social media. De opkomst van tablets, waabij bellen en sms ontbreekt, zal dit alleen maar versterken.

2. Toch meer SMS reclame

Alhoewel SMS voor onderlingen communicatie steeds minder zal worden gebruikt, neemt het in de vorm van reclame nog steeds toe. Denk hierbij aan acties waarbij je door SMS prijzen kan winnen of geld kan doneren. De achterliggende reden hiervan is dat SMS nog steeds effectiever is dan veel online methodes.

3. Social media

Zal als bij punt 1 al vermeld werd, communicatie zal steeds meer verlopen via social media. Door smartphones en tablets hebben mensen nu altijd, 24 uur per dag, toegang tot hun social media accounts. Twitter, Facebook en Hyves zullen hiermee de rol van mail, sms en bellen overnemen als het gaat om het up-to-date houden van je vriendenkring en familie.

4. Social games

Gelijk met de opkomst van social media komt ook de opkomst van social games. Deze zullen geintegreerd zijn met social media en ook via die platformen worden aangeboden. Denk hierbij aan de spellen die je via Facebook kan spelen. Deze spellen zullen in 2012 ook allemaal mobiel beschikbaar komen, om even berijkbaar te zijn als de social media sites zelf.

5. Meer uitgaven aan mobile

Wij zullen steeds meer uitgeven aan mobile gerelateerde zaken. Dit betekend niet alleen de aanschaf van steeds duurdere smartpones en tablets. Ook de aankoop van apps en de in-app aankopen zullen in 2012 aanzienlijk stijgen.

6. Op locatie gebaseerde advertentie

Internet via smartphones geeft adverteerders de mogelijkheid hun advertenties te baseren op de locatie van de bezoeker. Dit betekend dat je in Amsterdam mogelijk andere advertenties te zien krijgt dan in Eindhoven. Dit biedt ook nieuwe kansen voor kleinere regionaal gerichten bedrijven om te adverteren.

7. Meer video

De steeds beter wordende mobiele netwerken stellen steeds meer mensen in staat video op mobiel te bekijken. Websites en adverteerders springen hier op in, omdat met video de boodschap beter over te brengen is dan met tekst of afbeeldingen.

8. Mobiel betalen

Alhoewel het consortium voor mobiel betalen in nederland recent in de wacht gezet is, zal in 2012 toch steeds meer mobiel betaald worden. Het gaat dan voorlopig niet om betalen met je mobiel aan de kassa, maar via andere online betaalmogelijkheden. Denk aan aankopen via apps of mobiele websites of aan mobiel internetbankieren.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power