Stap voor stap hoog scoren in Google Mobile

Dated woensdag 21 december 2011

Stap voor stap hoog scoren in Google Mobile

In een artikel gisteren hebben we de impact van Google Mobile behandeld. Maar hoe scoort je daadwerkelijk hoog in Google Mobile? Hierbij een stap voor stap beschrijving:

1. Bekijk hoe belangrijk mobile is voor je website

Je kan zien hoe veel mobiele bezoekers je nu al hebt in Google Analytics. Maar ook of deze bezoekers zich anders gedragen of andere content bezoeken. En voornamelijk de bounce rate. Dit laatste geeft aan of de website leesbaar is op mobile.

(De volgende beschrijving gaat uit van de nieuwe lay-out van Google Analytics)

Ga eerst naar de visitors tab. Open hier de mobile optie en selecteer overview. In het overview zie je het aantal mobiele bezoekers over de gegeven tijdsperiode. De device optie geeft aan met welke telefoons de website bezocht is. Ook is bij de device optie te zien hoe de bounce rate per mobiel. Als de bounce rate hoog is, is de website op dat type mobiel waarschijnijk niet goed leesbaar.

2. Maak een mobile versie van je website

Als de bounce rate voor de website hoog is, dien je de website aan te passen voor mobiel gebruik. Als je enkel de belangrijkste pagina's mobiel beschikbaar wilt maken kan je een lose mobiele website aanmaken. Deze optie is het meest eenvoudig en gratis. Een mobiele website kan hier worden aangemaakt. Daarna kan deze met dit script aan de huidige website worden gekoppeld.

Als de bestaande website geschikt moet worden gemaakt voor mobiel ben je het best af met een losse template die wordt op m..nl. Bij deze template moet rekening worden gehouden met:

Heeft u niet de technische kennis om deze aanpassingen te maken, kunt u altijd contact met ons opnemen.

3. Zoek de beste zoekwoorden

Het is prettig als je goed gevonden wordt op "speelgoed fantasie", maar hoe veel mensen zoeken hier daadwerkelijk op? Google heeft een tool waarmee je na kan zoeken hoe populair bepaalde zoekwoorden zijn: de Google Keyword Tool.

Zodra je de juiste zoek woorden hebt gevonden, zorg dan dat deze voorkomen op de volgende plekken op de mobiele website:

Let wel op dat u tekst tekst natuurlijk houdt. Plaats de zoekwoorden alleen als de tekst prettig leesbaar blijft. Kies ook per pagina één zoekwoord waar u deze voor optimaliseert, in plaas alle zoekwoorden terug laten komen op alle pagina's.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power