Niet naar de toekomst kijken is de enige manier om bij te blijven

Dated dinsdag 27 december 2011

Niet naar de toekomst kijken is de enige manier om bij te blijven

De ontwikkelingen op het gebied van mobile volgen elkaar in een rap tempo op. Om bij te blijven concentreren bedrijven zich continu op zowel de huidige situatie als de mogelijke toekomstige situaties. Dit klinkt op zich logisch. Wie niet bij blijft verliest de aandacht van de doelgroep.

Verloren raken in technische discussies

Deze strategie heeft in de praktijk echter meer nadelen dan voordelen. Bedrijven worden meegesleept in discussies over native apps versus HTML 5 apps en over responsive designs versus losse opmaak voor mobile. Discussies waarbij de beslissing meestal ligt bij marketing, waar de kennis ontbreekt om hier een zinnig woord over te zeggen. Sterker nog, zelfs de best geinformeerde spelers op deze markt zitten er regelmatig naast met de voorspellingen. De ontwikkelingen gaan te snel en blijken te onvoorspelbaar.

Blijf bij wat werkt

Helemaal niet mee gaan in de ontwikkeling zal je op de lange termijn opbreken. Dit betekend echter niet dat je pionier op elk vlak hoeft te zijn. Kijk goed om je heen naar succesverhalen. Kopieer hiervan de strategie en technieken. Mogelijk werken deze technieken over een jaar niet meer, mogelijk wel. Ze werken op het huidige moment in ieder geval. Het is beter nu te kiezen voor resultaat, dan de gok te wagen op resultaten in de toekomst die niemand kan garanderen. En zodra nieuwere technieken zich hebben bewezen stap je in. Beter goed gekopieerd, dan slecht verzonnen.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power