10 veelgemaakte fouten bij het maken van een mobile website

Dated zaterdag 31 december 2011

10 veelgemaakte fouten bij het maken van een mobile website

1# vergeten waar het om gaat

Vaak wordt bij mobile websites een geheel nieuwe template gemaakt, maar de inhoud van de oude website exact overgenomen. Mobiele bezoekers zijn echter veel meer geinteresseerd in de contact pagina dan een 1000 woorden epistel over uw werkwijze.

2# helemaal geen mobile website

Een mobile website niet meer slechts een nieuwigheid. In 2012 zullen meer bezoekers uw website bezoeken via een mobiel dan via de desktop. Als u website niet goed leesbaar is op mobile verliest u dus in een rap tempo bezoekers.

3# geen gebruikerstest

Mobiele bezoekers zijnvan nature ongeduldig. Als de mobile website niet onmiddelijk aan de verwachting voldoet haakt de bezoeker af. Test de mobiele website dus voor de lancering met collega's en bekenden. Haal daarmee de laatste fouten en onduidelijke teksten uit de website.

4# geen onderzoek

Uw mobile website dient beter te zijn dan die van de concurentie. Daar haalt u uw voordeel uit. Dat betekend echter wel dat u weet wie de concurentie is en hoe veel inspanningen deze leveren op het gebied van mobile.

5# geen KISS

KISS staat voor Keep It Simple Stupid. Een paradigma wat bij uitstek geld voor mobile websites. Mobile websites moeten eenvoudig, duidelijk en helder zijn. Bedenk welke taken u wilt dat de bezoeker uitvoert op de website (product kopen, contact met u opnemen, zich inschrijven) en zorg dat die taken zo snel en makkelijk mogelijk zijn uit te voeren.

6# geen mobile design

Geen rekening gehouden met de voorwaarden die gelden voor mobile design. Denk hierbij aan fouten zoals:

7# te veel en te grote afbeeldingen

Mobile websites worden veelal bezocht via het 3G netwerk. Dat betekend dat de laadtijden kort gehouden dienen te worden. Afbeeldingen zijn de grootste verbruikers van data op een pagina en zorgen dus voor de langste laadtijden.

8# niet automatisch schakelen naar mobiel

De meeste bezoekers kennen uw gewone website. Op het moment dat u een mobile website lanceerd moeten bezoekers van de gewone website daar automatisch heen gestuurd worden als zij uw website bezoeken via een mobiel.

9# niet bij blijven met de ontwikkelingen

De ontwikkeling van HTML 5 van de mobile hardware is in een sneltreinvaart beland. Het is dus essentieel om bij te blijven met ontwikkelingen. Vele nieuwe technieken helpen u beter in contact te komen met u klanten of betere service te bieden.

10# aanvullingen?

Waarschijnlijk blijft het niet bij een top 10. Heeft u nog aanvullingen? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

   submit to reddit     

maak je eigen mobiele webiste online

Wist je dat naast het schrijven van blogs ook een tool aanbieden om eenvoudig mobiele websites online te maken?

Probeer het nu: ontwerpen je eigen mobiele website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power